Gorjenii, codaşi la asigurarea locuinţelor

Judeţul Gorj se află la coada listei în ceea ce priveşte asigurarea locuinţelor, deşi poliţa este obligatorie. Perioada cutremurelor i-a speriat pe cetăţenii care locuiesc în zonele afectate, dar gorjenii au devenit rapid dezinteresaţi.

„După cutremur a fost o creştere de vreo trei ori mai mare. Asta a fost în februarie şi martie, după s-au oprit. S-au gândit că nu o să se mai întâmple”, a transmis Eduard Berca, directorul unei firme de asigurări.

Cele mai multe pagube s-au înregistrat în zonele de epicentru. La nivelul judeţului Gorj, a fost deschis un numări de aproximativ 350 de dosare: „Cele mai multe pagube s-au înregistrat la Runcu, Leleşti, Arcani, Stăneşti, unde am avut cele mai multe avizări de daune, practic pe unde a fost epicentrul cutremurului. Societatea noastră de asigurări a adus o echipă mobilă de mai mulţi specialişti, care s-au deplasat şi într-o săptămână, două au rezolvat toate dosarele de daună. În prima fază, în februarie-martie, au fost în jur de 250. Pe urmă s-au mai deschis, până spre 300-350 de dosare, pe Gorj. În ceea ce priveşte asigurările, nu depăşim 25 % din toate locuinţele, la nivelul judeţului. Deci un sfert. Nu au mai fost cutremure, nu mai vor asigurări. Acum cu ploile, să vedem”, a mai declarat Eduard Berca.

Preţul poliţei este standard: „Asigurarea obligatorie are preţ fix. 20 de euro la o valoare asigurată de 20.000 sau 10 euro la 10.000 mii pentru case din materiale precum chirpici. Asigurările facultative sunt în funcţie de zonă, se mai adună ceva”, a adăugat directorul firmei de asigurări.

Vizualizări: 338

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: