Gorjeni condamnați pentru consumul de alcool

Mai mulți gorjeni au primit condamnări în ultima săptămână, pentru că s-au urcat băuți la volan. 

Un gorjean din Turburea a scăpat cu amendă penală, după ce s-a urcat beat la volan și a lovit o mașină parcată. Bărbatul, de meserie consultant vânzări, a fost condamnat, la Judecătoria Târgu Cărbunești, la plata unei amenzi penale de 6.750 lei amendă penală, echivalentul a 225 zile-amendă înmulţit cu suma de 30 lei corespunzătoare unei zile-amendă.

Fapta s-a petrecut în aprilie anul trecut, când șoferul care avea o concentrație alcoolică de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat a lovit o mașină parcată.

Bărbatul a declarat că a băut bere și vin cu ocazia fiului său, în vârstă de 1 an, la un lac de pe raza comunei Turburea. În timp ce se deplasa pe drumul public al satului Turburea, într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul vehiculului și a lovit o mașină, ajungând apoi în șanțul din marginea șoselei. În urma impactului, ambele autovehicule au suferi avarii însă nu a fost rănită nicio persoană.

Închisoare amânată

Un alt gorjean care a condus băut a fost condamnat la opt luni de închisoare, cu amânarea executării pedepsei, pe un termen de încercare de doi ani.

În luna mai a anului trecut, bărbatul a condus mașina pe DJ 665, având o îmbibaţie alcoolică în sânge de 1,73 g/l alcool pur sânge.

Șoferul a declatat că, în ultimele 12 ore anterior momentului opririi de către organele de poliție, a consumat 1,5 litri bere cu alcool, după care a condus autoturismul pe drumul public, respectiv DJ 665, iar după parcurgerea unei distanțe de aproximativ 300 de metri a fost oprit pentru control, punct din care mai avea de parcurs 700 de metri până să ajungă la locuința sa.

Amendă penală

Un pensionar din orașul gorjean Țicleni a fost condamnat săptămâna trecută la plata unei amenzi penale de 6.750 lei pentru că s-a urcat băut la volan. Acesta va fi obligat și la plata sumei plata sumei de 754 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

În februarie 2022, bărbatul a fost prins conducând pe D.J. 675 Țicleni, deși băuse un litru de bere și câteva pahare de vin.

Când l-au oprit polițiștii avea o alcoolemie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sentințele nu sunt definitive.

Vizualizări: 1,130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: