Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Gorjeni audiaţi într-un mega-dosar al mafiei lemnului

Mai mulţi gorjeni au fost printre cele 30 de persoane duse miercuri la audieri la DIICOT Piteşti, într-un dosar în care omul de afaceri Virgil Covercă a fost reţinut pentru 24 de ore. Dosarul vizează activitatea unui grup infracţional specializat în evaziune fiscală, delapidare, spălare de bani, tăiere şi furt de arbori, fals, folosirea cu rea-credinţă a societăţii şi dare de mită. Anchetatorii au stabilit prejudiciu de patru milioane de euro bugetului de stat, într-un singur an, din activităţi de export de lemn către ţări arabe.
„Mascaţii” au descins miercuri în comuna Runcu, la mai multe adrese. La nivelul ţării au fost 72 de percheziţii domiciliare în judeţele Argeş, Constanţa, Vâlcea, Teleorman, Maramureş, Gorj, Hunedoara, Sibiu şi Alba.
Afaceristul Virgil Covercă, administratorul unei societăţi comerciale cu sediul în Vâlcea, care avea ca obiect principal tăierea şi rindeluirea lemnului, este suspectat că a iniţiat constituirea unui grup infracţional la care au aderat mai mulţi angajaţi ai firmei sale, precum şi alte persoane care au avut sau au relaţii comerciale cu respectiva societate comercială.
Suspecţii îşi ascundeau urmele
Covercă este suspectat că, în perioada 2014-2016, a coordonat activităţile infracţionale referitoare la tăierea fără drept de arbori, la sustragerea de material lemnos, transportul şi primirea materialului lemnos, prelucrarea materialului lemnos, valorificarea materialului lemnos, vânzarea utilajelor, a cherestelei, precum şi la însuşirea de sume de bani din gestiunea societăţii comerciale.
”Activităţile infracţionale au fost desfăşurate de către angajaţii societăţii sub coordonarea administratorului, în funcţie de activitatea pe care o desfăşurau în cadrul societăţii. În cazul tăierilor ilegale, suspectul C.V. le trasa sarcini echipelor de exploatare în sensul ascunderii urmelor de tăiere ilegală (folosirea vopselei de culoare roşie ce trebuia aplicată pe alţi arbori, după ce arbori anterior semnaţi de către organele silvice erau tăiaţi, scoaterea cioatelor aferente arborilor tăiaţi ilegal). Ulterior lemnul era prelucrat în cadrul unei fabrici din judeţul Vâlcea şi apoi transportat în Portul Constanţa pentru export către ţările arabe”, notează procurorii DIICOT.
Anchetatorii au stabilit că în contabilitate cheresteaua a fost facturată la un preţ sub cel real, printr-un circuit format din patru societăţi comerciale, diferenţa de bani nefiscalizată fiind însuşită de către membrii grupului infracţional, unele dintre aceste firme beneficiind şi de sume ”foarte mari, cu titlu de rambursări de TVA”.
PREJUDICIU
Prejudiciul cauzat pentru un singur an din perioada investigată de DIICOT a fost stabilit la aproximativ patru milioane de euro. În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, procurorii au ridicat documente contabile, cinci laptopuri, şase HDD-uri, suma de 362.335 de lei, 7.600 de euro, o sută de bijuterii din aur şi cinci ceasuri tot din aur.

Vizualizări: 1,430

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: