Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la redactia@pandurul.ro până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Gorj: Rezultate proaste la simularea examenului de bacalaureat

Nici jumătate din elevii de clasa a XII-a din judeţul Gorj nu vor lua examenul maturităţii în vară, dacă este să ne luă după rezultatele obţinute de aceştia la simulare. Doar puţin peste 40% din cei circa 3500 de elevi gorjeni au reuşit să ia nota minimă, nota 5, la proba obligatorie a profilului la acest examen preliminar, materii care vor cântări mult la promovarea examenului. Totuşi, absolvenţii de liceu stau mai bine decât colegii lor din clasa a XI-a. Aceştia au arătat că sunt şi mai slab pregătiţi.

Conform datelor publicate de Ministerul Educaţiei Naţionale, în Gorj, elevii clasei a XII-a au obţinut note peste 5, astfel: 57,87% la Limba română, 40,65% la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) şi 51,91% la proba la alegere a profilului. Situaţia pentru clasa a XI-a se prezintă astfel: la proba de Limba română - 43,78% dintre elevi au luat note peste 5, iar la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) - 34,32%.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar le transmit elevilor de clasa a XII-a că nu vor reuşi să promoveze examenul de bacalaureat dacă nu se vor implica mai mult, prin pregătiri extraşcolare. “Elevii zilelor noastre se bazează doar pe munca efectivă pe care o desfăşurăm în orele de curs şi nu pe efortul individual. Dacă la alte discipline, la română sau la istorie efortul comun al elevului cu al profesorului la clasă poate suplini pregătirea individuală, la matematică cred că este imposibil ca elevul să promoveze  un examen fără să muncească în plus”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj. 

“Rezultatele obţinute la simulările naţionale din anul şcolar 2013-2014 nu vor fi trecute în catalog, dar sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare”, se arată în comunicatul Ministerului Educaţiei Naţionale. 

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: