Gorj: Consultații medicale din Centrul de Informare Turistică

Cabinetele medicilor de familie din comuna Alimpești, care funcționau într-o clădire veche de peste 100 de ani, cu pereții fisurați și plin de igrasie trebuie mutate. Asta a decis Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj, în urma unui articol în care prezentam situația dispensarului din localitate. Autoritățile au cerut finanțare pentru reabilitare de la Compania Națională de Investiții (CNI), însă până vor veni banii, medicii vor consulta pacienții în Centrul de Informare Turistică.


O investiție făcută degeaba în urmă cu mulți ani în comuna Alimpești prinde bine acum. Centrul de Informare Turistică din comună, pe care s-a pus lacătul la scurt timp după ce a fost inaugurat, va fi folosit acum ca dispensar comunal, asta după ce Direcția de Sănătate Publică a pus în vedere autorităților locale din Alimpești să găsească soluții pentru cei doi medicii de familii care consultau bolnavii în condiții insalubre.

”O să mutăm cabinetele medicilor de la familie de la dispensar în Centrul de Informare Turistică. Acesta nu era folosit pentru că la Alimpești nu a ajuns niciodată nici un turist pentru că aici nu este zonă turistică. A fost făcut la vremea aceea ca să nu se piardă niște bani, a fost deschis o perioadă, după care a fost pus lacătul pe el pentru că nu avea pentru cine să funcționeze și în plus nu era nici măcar la drumul principal. Au trecut cinci ani de când a fost făcut, a expirat termenul în care trebuie să funcționeze ce Centru de Informare Turistică și acum o să mutăm aici cabinetele celor doi medici de familie așa cum a cerut DSP”, a declarat primarul Victor Drăgulescu.

Autoritățile locale din comuna Alimpești au cerut finanțare de la Compania Națională de Investiții pentru reabilitarea, consolidarea, modernizarea și dotarea dispensarului uman din localitatea, care funcționează într-o clădire de peste 100 de ani, iar proiectul este prin în lista sinteză.

Centrul de Informare turistică din comuna Alimpești este în satul Sârbești, unde cei doi medici de familie vor consulta pacienții în condiții decente, până când dispensarul uman va fi reabilitat.

Galerie foto



Vizualizări: 716

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: