Gogoși de post, aromate şi gustoase
O reţetă de mini gogoși de post, foarte aromate şi gustoase, care merg foarte bine ca desert în această săptămână de post.
Ingrediente pentru aluat: 500 g făină, 150 ml apă minerală, 100 ml suc fanta, 70 g zahăr, 2 g drojdie uscată, sare, coajă de lămâie, zahăr vanilat, 1 linguriță ulei.
Ingrediente pentru decor: 150 g zahăr pudră, ulei.
Mod de preparare: Într-un bol, turnăm făina şi adăugăm zahărul vanilat, sarea, coaja de lămâie, 1 linguriță de ulei, zahărul, apa minerală și sucul şi apoi amestecăm foarte bine până la omogenizare.
Frământăm până obținem un aluat moale și pufos care apoi se lasă la crescut 20 de minute. Cu ajutorul unei linguri, formăm gogoșelele şi le prăjim, pe baie de ulei, într-o tigaie încinsă. Coacem, la foc mic, până se rumenesc frumos. La final, le decorăm cu zahăr pudră.