Budincă de brânză cu griș

O rețetă de budincă delicioasă din brânză de vaci cu griș care nu necesită multe ingrediente, dar cu care obțineți un desert deosebit de fin și aromat. Budinca este perfectă pentru a fi servită atât ca desert, dar şi ca gustare şi va fi un deliciu savuros și sănătos.

Pentru a o pregăti, aveți nnevoie de următoarele ingrediente: 1 kg brânză de vaci, 250 g griș, 8 linguri smântână, 4 ouă, 4 linguri zahăr, 6 linguri unt topit, vanilie, stafide, pesmet.

Mod de preparare: Pentru început, mărunțiţi brânza de vaci cu ajutorul unui blender. După ce aţi obținut o cremă fină, adăugaţi ouăle și amestecaţi foarte bine.

Turnaţi amestecul obținut într-un bol şi adăugaţi şi restul ingredientelor smântâna, grişul, unt topit, esenţa de vanilie, zahăr, stafide şi pesmet, după care amestecaţi din nou cu ajutorul unui mixer. În final trebuie să obțineţi un aluat moale și omogen.

Turnaţi aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, pe urmă coaceţi la temperatura de 180 de grade timp de 40 de minute. Testaţi cu ajutorul unei scobitori dacă budinca este gata. La final, decoraţi cu zahăr pudră sau ciocolată rasă.

Vizualizări: 1,721

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: