Funcționarii AJOFM Gorj au trimis o scrisoare deschisă Guvernului. Angajații amenință cu greva

Angajații Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj au transmis o scrisoarea deschisă Guvernului României în atenția Primul Ministru Marcel Ciolacul, dar și Agenției Naționale pentru  Ocuparea Forței de Muncă, prin care își arată nemulțumirea în ceea este privește grila de salarizare. Angajații și-au explicat in scris nemulțumirea legată de salariu mult prea mic in raport cu volumul mare de muncă. Mai mult decât atât aceștia au arătat și că au implementat o seriei de programele cu finanțare europeană.

"În concret, în timp ce salariul de bază al consilierului superior gradația 5 din cadrul agențiilor județene este de 6109 lei, la nivel central salariul de bază al unei funcții similare este de 8195 lei, ceea ce rezultă o diferență a salariului net de 1500 lei. Precizam ca majoritatea ministerelor, cu excepția Ministerului Muncii si Solidarității Sociale, au rezolvat, in timp, problema salarizării la nivel teritorial prin acte emise de Guvern în sensul alinierii salariilor de la nivel teritorial cu cele de la nivel central", se arată în scrisoare.

Funcționarii de la Gorj sunt deciși să recurgă și la grevă dacă nu le este rezolvată problema salarizării.


"Facem precizarea că până în prezent, cu toate că am fost neîndreptățiți din punct de vedere salarial, nu am recurs la acțiuni care să afecteze și să prejudicieze drepturile beneficiarilor serviciilor noastre șomeri și angajatori, nu am recurs la greve sau alte acțiuni așa cum au procedat funcționarii altor instituții care până la urma au obținut ceea ce și-au dorit, sub imperiul presiunii, dar, ne rezervăm dreptul ca în cazul în care nu veți da curs solicitărilor noastre, să întreprindem măsuri legale de protest, inclusiv declanșarea grevei generale cu consecințe privind plata prestației de șomaj și a celorlalte drepturi acordate beneficiarilor în conformitate cu prevederile legale specifice "

Vizualizări: 764

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: