Fugaru: "Cei de la PSD Gorj se cred conducători pe viaţă"

PRM Gorj nu va susţine filiala locală a PSD pentru formarea unei majorităţi în Consiliul Judeţean, ci, cel mai probabil, va fi alături de PDL şi PNL în alegerea unui nou vicepreşedinte al instituţiei. Liderul organizaţiei, Ion Fugaru, spune că se lasă căutat şi curtat de Ion Călinoiu şi cei din echipa sa pentru eventuale negocieri, deşi, la cum stau lucrurile acum, este evident că actualul preşedinte riscă să rămână în 2010 fără majoritatea pe care a avut-o până acum.

PRM Gorj va juca rolul de "balama" în negocierile ce vor fi duse între principalele trei partide de pe scena politică pentru a ocupa unul din cele două posturi de vicepreşedinte la nivelul Consiliului Judeţean. Liderul filialei afirmă că a avut deja discuţii preliminare cu reprezentanţii PDL şi PNL, în condiţiile în care filiala pe care o conduce are doi consilieri judeţeni, iar cele două organizaţii au, împreună, un număr de 15 consilieri, PSD Gorj având 16 consilieri.

"Cei de la PSD conduc judeţul de 20 de ani şi probabil se cred conducători pe viaţă. Să nu creadă că ne ducem noi la ei să-i căutăm pentru negocieri. PRM Gorj va susţine orice proiect menit să ajute economia judeţului în următorii 2-3 ani şi vom acorda acest sprijin fără să ne aşteptăm să primim ceva în schimb", spune Fugaru.

Liderul PRM nu uită să amintească faptul că, în perioada alegerilor prezidenţiale, în timp ce la Bucureşti, şeful său Corneliu Vadim Tudor lupta pentru Mircea Geoană, el primea, la Târgu Cărbuneşti, ameninţări şi o coroană de condoleanţe, gesturi pe care le pune pe seama lui Ion Călinoiu. Fugaru spune că, în acest context, voturile celor doi colegi ai săi din Consiliul Judeţean nu au cum să se îndrepte spre PSD.

"Cu cei de la PSD nu avem ce să discutăm pentru că ei n-au discutat cu noi nici în campania electorală şi nici după alegeri, când, ştiţi foarte bine ce au făcut. Probabil nu-i interesează votul consilierilor PRM sau poate au alte voturi de la alte partide. Se vede foarte clar că ei s-au crezut conducătorii care n-au avut nevoie de sprijinul celorlalţi. Nici noi nu vom pune condiţii cu cei cu care vom negocia pentru că ne ştim lungul nasului, cred eu, şi vrem doar să ajutăm la rezolvarea problemelor judeţului, nu să obţinem funcţii", spune Fugaru.

Postul lui Cornel Popescu e vacant şi nu prea...

Postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj este considerat vacant după ce prin presa locală s-a vehiculat varianta că unul din cei doi vicepreşedinţi, Corneliu Popescu (PSD), s-a pensionat de la 1 ianuarie, celălalt post fiind ocupat de liberalul Radu Angheloiu. Despre o demisie a lui Corneliu Popescu se vorbeşte de mai mult timp, pe considerente medicale, dar ea nu a fost însă înregistrată oficial până acum. Mai mult, ieri consilierii PSD Gorj, inclusiv vicepreşedintele care urmează să se pensioneze, au participat la o şedinţă convocată de Ion Călinoiu, la care, teoretic, urma să fie desemnată persoana pe care partidul s-o susţină în locul lui Popescu. La finalul discuţiilor nimeni n-a rostit însă vreun nume, social-democraţii încercând să dea de înţeles că au discutat despre buget, despre problemele judeţului şi despre orice altceva, numai despre ceea ce era subiectul zilei nu.

Discuţiile de acum au loc în contextul în care liberalii le-au cam spus şi ei adio social-democraţilor la colaborarea avută în ultimul an şi jumătate, fiind puţin probabil că în actualul context politic va fi cineva care ar trăda o eventuală alianţă făcută de restul partidelor din CJ Gorj. La sfârşitul anului 2009 conducerea PNL Gorj a decis să susţină o colaborare în plan local cu filiala judeţeană a PDL, după ce, în vara lui 2008, liberalii au colaborat cu PSD pentru a ocupa un post de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. O nouă reorganizare a grupurilor politice din CJ Gorj se poate produce la începutul lui februarie, când, teoretic, poate fi pusă în discuţie oficial problema alegerii unui nou vicepreşedinte al instituţiei.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: