Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la redactia@pandurul.ro până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Fost preşedinte de obşte, recent eliberat, în vizorul DNA

Un fost preşedinte al unei obşti din Novaci va avea din nou de dat explicaţii în faţa procurorilor DNA, deşi a mai făcut lucrul acesta de câteva ori. Într-unul dintre dosare, Ion Tomescu a şi fost condamnat cu executare, iar într-altul anchetatorii închiseseră iniţial cercetările pentru ca, recent, să decidă că trebuie să le reia.

La începutul lunii trecute a fost redeschisă ancheta de Serviciul Teritorial Craiova al DNA. Aşa cum cere procedura, anchetatorii au cerut unui judecător să admită redeschiderea urmăririi penale, lucru care s-a şi întâmplat luni la Tribunalul Gorj.

„Constată legalitatea şi temeinicia ordonanţei nr. 31/II-2/2018 din data de 04.05.2018 emisă de D.N.A.-Serviciul Teritorial Craiova şi confirmă redeschiderea urmăririi penale sub aspectul infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele ei”, se arată în decizia definitivă a magistraţilor gorjeni.

Ion Tomescu a avut de executat 5 ani şi 4 luni de închisoare într-un alt dosar similar, în care a fost acuzat că ar fi creat un prejudiciu de aproape 5 milioane de lei după ce a împroprietărit Obştea Pociovalişte în mod ilegal cu circa 500 de hectare de pădure. La începutul acestui an, instanţa a admis cererea lui Tomescu de a-l libera înainte de executarea completă a pedepsei, în paralel acesta fiind implicat într-un alt proces, ce vizează modul în care trebuie să achite prejudiciul care i s-a imputat. În dosarul care i-a adus condamnarea penală a fost judecat alături de alte persoane, inclusiv din Vâlcea, printre care şi Gheorghe Deaconeasa, cunoscut şi ca „Stăpânul Parângului”, după ce reuşise prin diverse manevre să ia în stăpânire mii de hectare din zona montană a Gorjului şi a judeţului vecin.

Vizualizări: 2,059

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: