Finanțare pentru un grup de tineri din Târgu Jiu. Ce vor să facă!

Un grup informal din Târgu Jiu se numără printre câștigătorii apelului din luna iulie al programului Start ONG 2024, lansat de Kaufland Romania și implementat de asociația Act for Tomorrow. Este vorba despre ”Stem pentru tineri”, cu proiectul ”Future Of Stem”.


Grup informal “Stem pentru tineri” este o inițiativă propusă de câțiva tineri pasionați de știință, de la Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu, cu o mare dorință de a promova cunoștiințe inedite în cadrul comunitații locale, împingând astfel și cercetarea în diverse domenii științifice. 


Din grup fac parte: Mario Scurtu, cunoscut deja pentru calificările sale la olimpiadele internaționale, Tudor Antohi, Flavio Tudorescu, Andreea Pauna, Ștefania Puculete, Dragoș Trinca și Darius Udroiu.

Ideea a pornit după ce membrii grupului au participat la o prezentare a finanțărilor pentru tineri și grupuri informale.


În depunerea proiectului, ”Stem pentru tineri” a fost sprijinit de Asociația Be Teen din Târgu Jiu.

”Clubul "STEM pentru Tineri" a obținut recent finanțare prin programul "Start ONG 2024", permițând o expansiune semnificativă a proiectelor educative. Programul "Start ONG" este o inițiativă națională ce finanțează organizații non-guvernamentale, grupuri de inițiativă și instituții publice mici, pentru proiecte cu impact pozitiv în comunitate. Ediția din 2024 a atras un număr record de aplicații pentru idei inovative. Fondat în 2024 de elevi olimpici din Colegiul Național "Ecaterina Teodoroiu", clubul stimulează interesul tinerilor pentru științele exacte prin experimente și activități interactive. Finanțarea "Start ONG 2024" va permite clubului să extindă infrastructura, să dezvolte noi proiecte, să organizeze evenimente și să stabilească parteneriate”, spun reprezentanții grupului.

Vizualizări: 5,542

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: