Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la redactia@pandurul.ro până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Finanţare nerambursabilă pentru 60 de noi afaceri

Gorjenii care doresc să pună pe picioare o afacere în mediul urban pot obţine finanţare de 40.000 de euro printr-un proiect derulat în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Gorj. Pot accesa banii atât şomerii, cât şi persoanele care au un loc de muncă. Proiectul se întinde pe o perioadă de 36 de luni, iar solicitările de înscriere trebuie depuse până în luna august.

Proiectul „Start Sustenabil pentru Afaceri Inovative!”, cofinanţat din Fondul Social European, este implementat de Camera de Comerţ şi Industrie a României, în parteneriat cu Camerele de Comerţ şi Industrie Mehedinţi şi Gorj şi Asociaţia de Dezvoltare „EQ”. Valoarea proiectului este de aproape 18 milioane de lei, din care peste 10 milioane de lei vor fi dirijaţi pentru înfiinţarea de noi firme în mediul urban, în domeniul non-agricol.

„Obiectivul general al proiectului vizează promovarea culturii antreprenoriale şi dezvoltarea cunoştinţelor şi abilităţilor antreprenoriale pentru un număr de 400 de persoane din judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea. Proiectul va contribui la înfiinţarea şi subvenţionarea cu maxim 40.000 de euro nerambursabili a 60 de noi afaceri, dezvoltarea lor durabilă şi la crearea a minim 120 de locuri de muncă”, a declarat Mariana Bodislav, directorul executiv al Camerei de Comerţ şi Industrie Gorj.

Grupul ţintă al proiectului include 300 de şomeri (cu excepţia tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani care nu urmează nicio formă de învăţământ şi nici nu au un loc de muncă), persoane inactive, dar şi 100 de persoane care au un loc de muncă şi care sunt din judeţele în care se implementează proiectul. Solicitanţii trebuie să aibă între 18 şi 64 de ani, cel puţin studii medii, domiciliul în unul din judeţele Dolj, Gorj, Vâlcea sau Mehedinţi şi să dorească să înfiinţeze o afacere în una din localităţile urbane din aceste judeţe.

Înscrierile se vor pot face până în luna august pe adresa: startupSV@ccir.ro. Patru sute dintre cei înscrişi vor fi selectaţi pentru a participa la un curs de antreprenoriat în cadrul căruia vor învăţa să facă un plan de afaceri. Fiecare afacere va trebui să genereze cel puţin două noi locuri de muncă, iar antreprenorul este obligat să respecte întocmai planul de afacere selectat spre finanţare. Subvenţia va fi acordată în luna mai 2019.   

Vizualizări: 1,526

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: