Finala Cupei Satelor. Primar: Aducem cupa la Turburea
Finala Cupei Satelor, competiție aflată la prima ediție, va avea loc la acest sfârșit de săptămână. Meciurile din ultimul act vor fi arbitrate de Sebastian Colțescu și Horia Mladenovici, toate partidele vor fi supervizate de Ion Geolgău, Miodrag Belodedici și Ion Vlădoiu. Câștigătorii vor însoți tricolorii în Norvegia luna viitoare, anunță Federația Română de Fotbal. În această etapă finală joacă și o echipă din comuna gorjeană Turburea, echipele participante fiind formate din jucători sub 13 ani.
Competiția organizată de Federația Română de Fotbal, în parteneriat cu Agenția pentru Finanțarea Investitițiilor Rurale, își va afla în acest week-end, 10-12 mai 2019, prima campioană, în urma turneului final găzduit de comuna Cumpăna (Constanța).
Pe durata celor 3 zile, toate jocurile vor fi supervizate de foștii internaționali Ion Geolgău, manager Scouting FRF, Miodrag Belodedici și Ion Vlădoiu, membri ai Comisiei Tehnice FRF.
Primarul Bîrcă, “antrenor” și șef de galerie
Primarul din Turburea, Ion Bîrcă, este extrem de entuziast și sigur că băieții vor aduce cupa în Gorj. “Plec cu ei, de o săptămână doar asta fac, sunt cu ei la toate antrenamentele. Dimineață la 7.00 vine președintele Consiliului Județean să îi susțină, să dea mâna cu ei, apoi plecăm cu un microbuz școlar și două mașini personale, a mea și a domnului director Benegui de la școală”, a spus Bîrcă.
Primarul este convins, în proporție de 80%, că echipa din Turburea va câștiga, pentru că în calificări a luat un singur gol. “Este o competiție susținută de AFIR, la care am înscris această echipă de copii. Noi ne-am ocupat de dotare, toți copiii au echipament de la Joma, de calitate”, a spus primarul.
Acesta este atât de prins în această competiție, că nu-i mai stă mintea la alte treburi ale comunității. “Dacă mă credeți, nu trecui deloc azi pe la canalizare. Trebuia să dau drumul la lucrarea de gaze, la o grădiniță, amânai pe luni. Acum ne ocupăm să luăm ce le trebuie la copii pentru drum, banane, medicamente, pregătim șnițele, brânză”, a mai spus primarul.
Campionii merg cu tricolorii în Norvegia
Pe lângă trofeul transmisibil, lotul echipei câștigătoare, împreună cu antrenorul și primarul localității reprezentate vor beneficia de o experiență extraordinară: vor însoți echipa națională de fotbal a României la partida din Norvegia (7 iunie 2019), contând pentru preliminariile Euro 2020.
Ocupantele locurilor 2 și 3 vor fi alături de tricolori la partida de acasă cu Spania (5 septembrie 2019), din cadrul aceleiași competiții. Totodată, vor fi premiați cel mai bun portar, cel mai bun jucător și golgheterul fazei finale Cupa Satelor.
Finalele Cupei Satelor vor reprezenta un moment special pentru jucători cu atât mai mult cu cât acestea vor fi oficiate de doi arbitri de Liga 1: Sebastian Colțescu și Horia Mladinovici.
Mai mult decât atât, primul dintre ei va fi joi seară parte din brigada românească ce oficiază la semifinala Europa League dintre Chelsea și Eintracht Frankfurt, apoi va conduce finalaele tinerelor talente la Cumpăna!
Echipele finaliste
Pe 9 mai, la Cumpăna, în prezența reprezentanților echipelor, va avea loc tragerea la sorți în urma căreia cele 8 finaliste vor fi împărțite în 2 grupe. Se joacă în sistem “fiecare cu fiecare”, primele două clasate se califică în semifinale, ulterior se dispută finala mică și finala mare. Iată echipele participante: Cumpăna (Constanța), Dumbrăvița (Timiș), Feldioara (Brașov), Rudeni (Ilfov), Ruginoasa (Iași), Sânmartin (Bihor), Turburea (Gorj), Vârtoape (Teleorman).
Programul turneului final
10 mai 2019
09:50 Festivitatea de deschidere
10:00 Startul partidelor din grupe
16:10 Finalul primelor 4 partide din fiecare grupă
11 mai 2019
10:00 Startul utimelor 2 partide din fiecare grupă
14:55 Partida pentru locurile 7-8
15:40 Partida pentru locurile 5-6
16:25 Semifinala 1
17:10 Semifinala 2
12 mai 2019
10:30 Finala mică
11:30 Finala Cupei Satelor
Partidele se dispută în formatul a două reprize de câte 15 minute, cu pauză de 5 minute. Fiecare echipă e formată din portar și 8 jucători de câmp. Numărul schimbărilor nu este limitat. Portarul poate repune mingea în joc doar cu mâna.