Festival într-o comună din Gorj. Mariana Ionescu Căpitănescu, în recital

Comuna gorjeană Dănciulești va îmbrăca straie de sărbătoare la sfârșitul acestei săptămâni. Autoritățile locale vor organiza duminică, 5 mai, cea de-a VI-a ediție a Festivalului Cântecului, Dansului și Portului Popular Oltenesc ”Mariana Ionescu Căpitănescu”.

La eveniment va cânta inclusiv interpreta în cinstea căreia a fost organizat acest festival. Mariana Ionescu Căpitănescu este originară din comuna Dănciulești. Timp de trei ore vor evolua copiii, soliştii şi dansatorii din cadrul ansamblurilor folclorice invitate, participanții fiind din mai multe zone ale Gorjului.

Evenimentul prin care va fi deschis oficial festivalul va avea loc la ora 12:00. Vor urma apoi spectacolele formațiilor de cântece și jocuri populare. De la ora 15:00, spectatorii sunt invitați să ia parte la un recital al Ansamblului Artistic Profesionist ”Doina Gorjului”, urmat de un altul al solistei Mariana Ionescu Căpitănescu.

Festivalul este organizat de administrația locală din Dănciulești. Manifestările se vor desfășura pe baza sportivă a şcolii din localitate, odată cu Bâlciul Dănciuleştenilor.
Festivalul va fi prezentat de Oana-Maria Paraschivu şi Alexandru-Octavian Călina.

Vizualizări: 3,006

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: