Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Fabrica de brichetare de la Cătunele, o gogoaşă politică?

De mai bine de o jumătate de an se tot discută de înfiinţarea unei fabrici de brichetare a cărbunelui la Cătunele, însă până acum nu s-a concretizat nimic. Autorităţile locale au început să creadă nici nu se va mai realiza această investiţie care ar fi dat de muncă la circa 20 de persoane din zonă. Pe de altă parte, deputatul Camelia Khraibani spune că i s-a transmis de la CE Oltenia că investiţia „este în grafic” şi că până la sfârşitul lunii aprilie va trece pe producţie.

Nu atât de sigur este şi primarul din Cătunele, Florinel Ţuilă, care spune că totul s-a rezumat doar la nişte promisiuni deşarte. Investiţia urma să fie amplasată în sediul fostei Mine Lupoaia. „Nu se mai ştie nimic, în toamna anului trecut a fost prezent la Lupoaia directorul general al CEO, directorul Diviziei Miniere. Au spus că e bun amplasamentul, că sunt condiţiile necesare pentru fabrica de brichetare a cărbunelui, dar a rămas la nivelul de vorbe. Nu s-a adus niciun echipament, nu s-a mai discutat despre acest subiect. Le-a mers bine în perioada asta şi au renunţat la proiect, sunt foarte supărat pe această problemă, era vorba de 20 şi ceva locuri de muncă pentru zona noastră. Cred că CEO nu va mai face lucrarea asta”, a spus primarul din Cătunele.

Deputatul Camelia Khraibani, iniţiatorul acestui proiect, spune că investiţia se va realiza, însă procedurile sunt mai greoaie. „Este în termenele stabilite, dar lucrurile nu merg atât de rapid pentru că trebuie adusă o componentă a întregului grup care face brichetarea, este un proiect al lui Sorin Bălăcescu, dar are nevoie de componente aduse din afară. S-au făcut investiţiile pentru ele şi sunt aşteptate. Lucrurile sunt în grafic, asta am înţeles şi de la Sorin şi de la domnul Ciurel. Trebuia să vină la mina aceea dezafectată ca să mai facă nişte măsurători. Cel puţin Sorin Bălăcescu, cel care răspunde de proiect, a spus că undeva la sfârşitul lui aprilie se va da drumul la producţie”, a spus deputatul Camelia Khraibani.

Clădirea unde se doreşte înfiinţarea fabricii dispune şi de două hale pentru depozitarea cărbunelui. Fabrica ar urma să folosească 50 de tone de cărbune pe oră sau pe zi, în funcţie de cerinţele pieţei, declara în trecut managerul CE Oltenia.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: