„Energia pe cărbune, cea mai sigură și la îndemână!”

Energia pe cărbune e cea mai sigură și la îndemână! O reafirmă un lider de sindicat din Complexul Energetic Oltenia în contextul în care, weekendul trecut, eolienele au fost încurcate de vântul puternic. La fel, și un reactor de la centrala nucleară de la Cernavodă. 

„Dacă nu ar fi fost apă pentru hidrocentrale, nu știm ce s-ar fi întâmplat”, a declarat sindicalistul Jan Popescu.

„Am văzut și eu alături de întreaga țară ce s-a întâmplat în Sistemul Energetic Național în acest weekend. Din păcate, observ un punct de vedere al domnului ministru care nu e în concordanță cu ce se întâmplă în SEN. Dacă și Hidroelectrica nu avea apă, ce se întâmpla? A fost un caz fericit că a avut apă și a suplinit cantitatea de energie care a dispărut din SEN. Dar în același timp, cum s-a întâmplat cu eolienele, cu centrala de la Cernavodă, dacă se întâmpla și cu Hidroelectrica, să fi fost o secetă, atunci cine mai prelua întreaga cantitate de energie necesară funcționării SEN”, a declarat sindicalistul Jan Popescu, într-un interviu la Radio Infinit.

Acesta a fost contextul perfect pentru ca sindicalistul să sublinieze cât de importantă e energia pe bază de cărbune produsă de Complexul Energetic Oltenia. „Fără energia produsă pe bază de cărbune, siguranța Sistemului Energetic Național e și va fi pusă în pericol și azi și mâine și în viitor. Fără energia produsă de CEO, Complexul Hunedoara, SEN nu poate face față unei perioade de îngheț, secetă, când bate vântul mai mult decât necesar. Energia pe cărbune e cea mai sigură și mai la îndemână”, a mai punctat liderul de sindicat Jan Popescu.

Vizualizări: 2,071

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: