Căldură pe datorie. Nu și-au achitat facturile de șapte ani!

Nu plătesc prea mult pentru căldură și apă caldă, însă mulți motreni nu și-au achitat facturile și de șapte ani. Uzina de Agent Termic are de recuperat de la asociațiile de proprietari peste 15 milioane de lei. 

În Motru, e cea mai ieftină gigacalorie din țară. La fel a fost și în ultimii ani. Chiar și-așa, mulți motreni nu au ținut pasul cu facturile. Unii au debite și de zeci de mii de lei. 

Cei de la Uzina de Agent Termic din municipiu spun că au de încasat peste 15 milioane de lei. De la unele debite, aproape că își iau gândul. „Avem datorii și din 2015. Sunt apartamente cu sute de milioane de lei vechi. Nici nu le putem debranșa de la căldură pentru că, pe acea scară, poate sunt și oameni care au plătit la timp și nu ne permitem să lăsăm oamenii fără agent termic. Sunt datorii acumulate de peste 15 milioane de lei. Încasăm foarte puțin chiar și în această perioadă. Am avut zile în care nu am încasat niciun leu de la asociațiile de proprietari, zile când am încasat câteva mii de lei. Este foarte greu și oamenii nu înțeleg că este nevoie de bani ca să asigurăm combustibilul necesar, să plătim salarii, intervenții”, a spus Dorel Drăghici, directorul UATAA Motru. 

Vizualizări: 1,379

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: