Elevii ar putea fi filmați non-stop la școală

Elevii ar putea fi filmați non-stop în clase. Legea intrată în vigoare este în curs de aplicare. Deși majoritatea opțiunilor de până acum sunt pentru monitorizare permanentă din rațiuni de securitate, unii profesori cred că le sunt contestate astfel vocația didactică și capacitatea de a controla clasa.

În continuare, părinții nu vor avea niciun cuvânt de spus în privința camerelor montate pe holurile școlii, în curtea instituției, în sălile de festivități și în sălile de masă. Toate examenele, inclusiv simulările, vor fi date și mai departe în săli monitorizate audio-video. Ce se înâmplă, însă în clasele supravegheate în prezent, unde majoritatea părinților ar refuza acest lucru? Teoretic, camerele ar trebui oprite în timpul cursurilor.

Marian Staș, inițiatorul unui program educațional: „Sigur că orice se poate întâmpla. Sunt situații cum a fost cel cu copila care a înjunghiat profesorul, e noaptea minții... Dar nu cred că asta e o soluție pentru schimbarea comportamentelor nepoliticoase, dure, violente”.

Potrivit legii, fișierele sunt stocate cel puțin o lună. Le pot viziona nu doar autoritățile, ci și părinții, dacă fac o cerere, în termen de două zile de la producerea unui incident, transmite Pro TV.

Vizualizări: 1,056

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: