Elev din Târgu Jiu, premiat de Academia Română

Mihai Alexandru Bratu, băiatul de aur al municipiului Târgu Jiu, a mai bifat o reușită! El a fost premiat de Academia Română pentru rezultatele excepționale pe care le-a avut, anul trecut, concursurile internaționale de geografie. 

Mihai Alexandru Bratu este fost elev al Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. Unitatea de învățământ a postat un mesaj de felicitare, atât pentru elevul premiat, în prezent student, cât și pentru profesorul sub coordonarea căruia a obținut remarcabilele rezultate.

„Felicitări, Mihai Alexandru Bratu! Felicitări, dl. prof. Vasile Zaharia! Pe 23 februarie 2024, în Aula Magna a Academiei Române, au fost premiați elevii și profesorii de geografie, cu rezultate excepționale la concursurile internaționale de geografie, din anul 2023.
  Cu această ocazie, a avut loc și o Sesiune de comunicări științifice și dezbateri, cu tema „Geografia în contextul modificărilor globale ale mediului-realizări și perspective în educația geografică”.
  Președintele Societății de Geografie din România, domnul prof. univ. dr. Corneliu Ianțu, a prezentat comunicarea „Consecințe ale schimbărilor climatice asupra sănătății umane, habitatului și a economiei”. Un colectiv de cercetători, de la Institutul de Geografie al Academiei Române, condus de domnul academician Dan Bălteanu, a prezentat comunicarea „Cercetări geografice privind adaptarea sistemelor socio-economice și de mediu la schimbările climatice”. Pentru perioada de după al II-lea Război Mondial, cu un impact deosebit al omului asupra mediului, se folosește termenul de Antropocen”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.

Galerie foto



Vizualizări: 1,138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: