Efectele consumului de aspirină

Tot mai multe studii arată că aspirina previne atacurile vascular cerebrale, infarctul,  anumite tipuri de cancer şi chiar şi preeclamsia, o afecţiune cu care se confruntă gravidele şi care constă în valori crescute ale tensiunii arteriale, informează CSID.

Mai mult, un studiu recent a descoperit că acidul salicilic, ingredientul activ din aspirină, blochează o proteină care afectează celule nervoase, în boli precum Alzheimer şi Parkinson.

Însă există și o veste rea: aspirina poate cauza sângerări în tractul digestiv superior, mai exact în stomac şi în creier. Înaintarea în vârstă măreşte acest risc.

Autorităţile sanitare americane recomandă aspirina pentru persoanele de peste 50 de ani pentru a se proteja de bolile cardiovasculare, dar şi în cazul cancerului colorectal. Tratamentul este recomandat specific persoanelor cu vârsta cuprinsă între 50-69 de ani care prezintă riscuri de minim 10% de a suferi un accident cerebral sau infarct pe o perioadă de 10 ani.

În luna iunie a fost publicat primul studiu care a descoperit că acidul salicilic poate bloca o proteină care cauzează inflamaţii corelate cu anumite tipuri de cancer, inclusiv cancerul colorectal şi mesothelioma, o formă rară de cancer declanşată de inhalarea azbestului.

Vizualizări: 4,468

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: