Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Eăgan: Nu au fost negociate drepturi pentru lideri sindicali

Administrația Complexului Energetic Oltenia, prin directorul de resurse umane Ion Răuț, acuză sindicatele miniere că fac negocieri pentru interese de grup. Sindicalistul Gheorghe Etăgan îi răspunde și spune că până la această oră nu s-au luat în discuție drepturile sindicatelor, considerând acuzația lui Răuț nejustificată. Mai mult, Etăgan spune că toate aceste drepturi pe care Răuț le reclamă acum sunt aprobate pe vremea când chiar el era director de resurse umane la Turceni și a participat la negocieri.

Directorul de Resurse Umane, Ion Răuț, acuză mari nereguli și spune că unele prevederi din contractul colectiv de muncă sunt absurde. A dat exemplul unui angajat care este promovat director, iar apoi retrogradat, dar primește în continuare tot salariul de director. “Un director care nu mai este în funcţie, obligatoriu trebuie să primească salariul funcţiei avute anterior chiar dacă nu mai este pe ea. Avem un exemplu, contabil şef promovat director, după aceea a ajuns înapoi, dar el trebuie să-şi păstreze salariul de director. E o aberaţie”, a declarat Răuţ la TV Sud.  

Sindicalistul Gheorghe Etăgan îi răspunde și spune că aceste drepturi sunt negociate pe vremea când Ion Răuț avea aceeași funcție, director de resurse umane.

Răuț, prezent și la ultimele negocieri

Răuț a acuzat liderii minerilor că își apără interesele de grup. „Faci negociere pentru un grup, adică iei până la 6 clase în plus doar pentru că eşti sindicalist, mai mult decât un electrician. Nu mi se pare firesc şi nici legal”, a spus acesta.

Vicepreședintele Federației Naționale Mine Energie Gheorghe Etăgan, a dat asigurări că nu au fost discuții referitoare la drepturile sindicatelor.

„Până la această dată nu am negociat şi nu am solicitat privilegii pentru sindicate

Într-adevăr, în vechile contracte erau nişte adaosuri, dar mărunte faţă de cât au directorii, pentru munca socială pe care o efectua fiecare lider în zona lui. Deci în aceste două luni nu am solicitat nici un drept pentru liderii noştri, pentru organizaţia noastră. Domnul Răuţ a negociat acum câţiva ani, când era director de resurse umane, ce este acum în contact, anumite clase la inspectori sociali”, a spus Etăgan.

„Bag mâna în foc. Nu s-au negociat drepturi pentru sindicate. Este o tehnică de manipulare”.

Ion Rușeț, prim-vicepreședinte FNME

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: