Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Uniformizarea salariilor în CE Oltenia, blocată de guvern

Mult aşteptata şi promisa egalizare a salariilor între angajaţii din interiorul Complexului Energetic Oltenia are mari şanse să rămână o promisiune pentru viitoarea campanie electorală, întrucât acest lucru nu poate fi dus la bun sfârşit în 2013. Asta pentru că guvernul a plafonat la 3% creşterea fondului la salarii în companiile de stat. CEO are o situaţie specială în urma fuziunii din vară, deoarece salariile din fosta SNLO sunt cu 25% sub cele din complexuri, iar sindicatelor li s-a promis uniformizarea salariilor. Mai exact, salariile mici ar fi trebuit aliniate la cele mari, dar după decizia guvernului, cel mai probabil se va lua de la angajaţii proveniţi din complexuri pentru a se pune la salariile celor din SNLO.

Salariile angajaţilor de la companiile de stat precum CE Oltenia pot creşte cu un procent maxim de 3%! Decizia a fost aprobată ieri de Guvernul Ponta. Această prevedere închide gura liderilor de sindicat ce solicitau majorări de până la 10%.

Niciunul dintre liderii de sindicat contactaţi telefonic nu au putut fi găsiţi pentru a comenta decizia Guvernului.

Vicepremierul Liviu Dragnea a anunţat ieri aprobarea unui memorandum ce prevede o majorare de maxim 3% a salariilor angajaţilor din companiile de stat, şi doar dacă societatea a avut profit, iar creşterea lefurilor este fundamentată.

„Astăzi (n.red-ieri) s-a aprobat un memorandum privind raţionalizarea cheltuielilor la companiile de stat. Procentul utilizat pentru creşterile salariale din anul 2013, în condiţiile legii, este de maximum 3%, dar numai pentru operatorii economici care au înregistrat profit în anul precedent. (...) 3 % este cel mult. Dar la fiecare companie în parte va trebui să fie foarte bine fundamentată această dorinţă de a mări salariile cu până la 3%. Adică nu este ca la impozite şi taxe locale: 3% toată lumea. Nu. Dar trebuie să fie foarte bine fundamentată“, a declarat Liviu Dragnea.

Uniformizarea salariilor, o poveste de campanie

Chiar şi premierul Victor Ponta a anunţat ieri la Târgu Jiu, de faţă cu ministrul energiei, Constantin Niţă, şi cu directorul general al CEO, Laurenţiu Ciurel, că salariile nu vor creşte anul viitor aşa cum şi-ar fi dorit sindicatele şi, ca urmare, nici egalizarea lefurilor nu poate fi făcută într-un singur an. Guvernul a plafonat ieri oficial creşterea salariilor în companiile de stat cu profit la mai mult de 3%, în cele cu pierderi neputând fi vorba despre vreo majorare.

CEO este o unitate pe profit, iar în 2013 doar fondul de salarii al unităţii va creşte cu 3%, după cum a precizat chiar directorul general Laurenţiu Ciurel. „Egalizarea nu se poate face într-un an, ci probabil într-un an sau doi. Acum va creşte doar fondul de salarii”, a spus Ciurel. Ponta a precizat şi el că doar fondul de salarii va creşte şi asta numai pentru că 2012 a fost un an cu profit, egalizarea lefurilor rămânând o problemă ce va trebui rezolvată în anii viitori.

Sindicaliştii lui Condescu, la zid

Decizia este dată în contextul în care la Gorj au început, de o lună, negocierile pentru un contract colectiv de muncă. Sindicatele conduse de liderul Marin Condescu au solicitat o majorare de până la 10 procente, ce ar rezolva diferenţele foarte mari între salariile de la cele patru companii ce au format Complexul Energetic Oltenia.

Probleme între administraţie şi sindicate, pe tema CCM, apăruseră deja, atunci când conducerea CEO a propus o tăiere a veniturilor. Practic, cei 15 sindicalişti din comisia de negociere nu mai au foarte multe de făcut, dat fiind că administraţia Complexului Energetic Oltenia va părea acum, obligată de această lege, să refuze orice solicitare.  

Se aude prin târg…

Potrivit unor surse, preşedintele PSD Gorj, primarul Florin Cârciumaru, a fost, ieri, în vizită la liderul minerilor şi energeticienilor Marin Condescu. Conducerea Complexului Energetic Oltenia a propus reducerea cotei acordate sindicatelor pentru „urmărirea contractului de muncă“, ceea ce înseamnă pierderea a unor miliarde bune. Dacă la alte negocieri Condescu apărea la sfârşit pentru a semna contractul, de această dată a fost nevoie de mai multe instruiri a subordonaţilor. Condescu are nevoie de consăteanul Cârciumaru pentru rezolvarea situaţiei sindicatelor însă se pare că nici măcar liderul PSD Gorj nu mai este în graţiile lui Ponta. Victor Ponta este nemulţumit de faptul că, la alegerile parlamentare, a fost sub scorul lui Cârciumaru.   

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: