Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Ciurel şi Condescu şi-au făcut parte în noul buget

Dan Ilie Morega a dat ieri ziariştilor proiectul de buget al CE Oltenia. Interesant este că sindicatele susţin că cer acest proiect de buget de două luni şi nu îl primesc. Din proiectul de buget rezultă că un salariat din structura centrală a CE Oltenia va câştiga în medie de trei ori mai mult decât un salariat al Diviziei Miniere.

Astfel, la sediul CE Oltenia vor lucra 194 de oameni cu un câştig mediu de 9.353,2 lei lunar, la Divizia Minieră 13.067 salariaţi cu un câştig mediu de 3.797,4 lei, la Termocentrala Turceni 1.924 salariaţi cu 4.452 lei, la Termocentrala Rovinari - 1.825 salariaţi cu 4.560,4 lei, iar la Termocentrala Craiova 1.849 salariaţi cu un câştig mediu lunar de 4.569 lei. Aici sunt cuprinse toate sporurile, primele şi bonificaţiile care vor fi acordate de-a lungul anului.

Alţi bani pentru şefii cei mari

Câştigurile şefilor nu se opresc aici. Membri AGA, cei ai Consiliului de Supraveghere sau cenzorii au un capitol separat în buget. Peste un milion de RON vor intra în buzunarele lor anul viitor, potrivit proiectului de buget.

La capitolul „alte cheltuieli” găsim rubrica intitulată „contract de mandat” şi care se referă la sumele ce vor fi încasate de directorul sau directorii angajaţi cu contract de mandat. Suma este de 2,703 milioane RON, adică peste 27 de miliarde de lei vechi.

Per total, cheltuielile cu personalul sunt prognozate pentru suma de aproape 1,3 miliarde RON, aici fiind incluse şi taxele aferente precum şi multitudinea de prime, sporuri şi salarii.

Şase milioane de euro pentru sport

Din proiectul de buget al CE Oltenia dat publicităţii de Dan Ilie Morega rezultă că s-au găsit bani pentru finanţarea „cheltuielilor cu cluburi şi asociaţii sportive”. Mai exact 26,8 milioane RON, adică aproximativ şase milioane de euro. Compania energetică finanţează echipa de fotbal Pandurii, dar şi echipele de handbal sau baschet, împreună cu sindicatele şi câteva firme private.

Sume generoase regăsim şi la capitolele „sponsorizări”, „publicitate” sau „contribuţii către sindicate”.

Poluarea costă mult

Capitolul care a dat însă peste cap bugetul companiei este cel referitor la certificate de CO2, pentru care Complexul Energetic Oltenia trebuie să plătească anul viitor peste 723 de milioane RON, la care se adaugă 37,5 milioane RON pentru certificatele verzi. Ca un termen de comparaţie, suma este echivalentă cu salariile de bază, fără sporuri, ale celor aproape 20.000 de angajaţi pe un an.

În proiectul de buget, conducerea CE Oltenia a prognozat pentru anul viitor un profit brut de 94,2 milioane RON.

REACŢIE

„M-am uitat pe buget, în care, cheltuieli cu personalul, 350 de milioane de euro, 40% din totalul cheltuielilor. Extrem de mult. Cheltuielile cu salariile reprezintă aproximativ 200 de milioane de euro. Primele alte 150 de milioane de euro, deci aproape încă o dată, să fie pentru protipendadă ştăbime şi sindicalime, mafia sindicală”, a comentat ieri fostul deputat Dan Ilie Morega.

Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: