Drumul spre biserica din Rânca, plin de nămol
Mâhnire în rândul cabanierilor din Rânca. Sărbătorile Pascale nu-i găsesc cu pensiunile pline și nici cu drumul spre biserică asfaltat. Investitorii din stațiune se plâng că Transalpina închisă le ține afacerile închise și sunt revoltați și că autoritățile din Novaci n-au mișcat un pai să asfalteze drumurile din stațiune pe care le au în administrare.
Cel mai mare of e, în perioada Paștelui, strada ce duce spre biserica de lemn din Rânca, unde merg puținii turiști care petrec Învierea în stațiune, precum și cabanierii care urcă la munte de sărbători. După ultimele ploi, drumul e înnămolit și foarte greu practicabil.
Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din stațiune, a mai tras un semnal de alarmă privind în special drumurile care sunt administrate de Primăria Novaci. Jumătate din stațiune e neasfaltată. “Pe strada Gilortului, puteau să asfalteze puțin, să nu intrăm în noroaie până la biserică. Primarul de la Novaci n-a fost în stare să facă un metru de asfalt ori o bancă sau un coș de gunoi”, a spus Constantin Pănescu.
Și gunoaiele din zonă tot oamenii din Rânca le-au adunat pentru ca turiștii să nu fie întâmpinați de tot felul de deșeuri când merg să ia Lumină.
Cât privește numărul de turiști care au făcut rezervări de Paște, e foarte mic. Nici 10%. Principalul motiv e că nu s-a deschis încă Transalpina deși atât investitorii din turism, cât și turiștii sperau.
„Situația e ca niciunde în țară. Decidenții de la Gorj lasă de dorit. Sunt tot timpul certuri să deszăpezim, să facem parcări, să se deschidă Transalpina. Încă nu s-a deschis drumul. Toată iarna n-a fost zăpadă. Mai mult a nins acum două zile decât a nins toată iarna. Puteau să bage două utilaje și țineau drumul curat. Sunt 546 de investitori în Rânca și depinde foarte mult de deschiderea acestui drum și ne poate ajuta să nu trimitem angajații în șomaj”, a mai explicat Constantin Pănescu, într-un interviu la Radio Infinit.