Două avioane s-au lovit pe aeroportul din Tokyo

Două avioane, dintre care unul de pasageri, s-au lovit pe aeroportul din Tokyo iar unul a luat foc în timp ce rula pe pistă.  Autoritățile au anunțat că au salvat 380 de persoane fiind  consemnate cinci decese.

Un avion al companiei Japan Airlines a rulat în flăcări peste un kilometru pe pista aeroportului din Tokyo, după ce s-a ciocnit, înainte de aterizarea pe aeroportul Haneda din Tokyo, cu o aeronavă a Gărzii de Coastă.

La bordul avionului de pasageri se aflau 379 de persoane care au fost salvate la timp, coborând pe tobogane pe o parte a avionului  care nu ardea, în vreme ce 5 din cei 6 membri ai echipajului celeilalte aeronave au murit, a informat BBC.

 Pasagerii dar și membrii ai echipajului avionului Japan Airlines au putu fi evacuați în siguranță, fără ca niciunul să aibă răni serioase, a precizat compania aeriană.

Avionul Gărzii de Coastă japoneze implicat în coliziune avea la bord ajutoare pentru sinistrații de la cutremurul care a lovit Japonia pe 1 ianuarie, informează BBC.

Cinci din cei șase membri ai echipajului avionului Gărzii de Coastă care s-a ciocnit de cursa Japan Airlines au decedat. Un membru al echipajului, căpitanul aeronavei, a reușit să se salveze.

Avionul de pasageri care a luat foc este un Airbus A350, care plecase de pa aeroportul Chitose cu destinaţia Haneda.

Vizualizări: 1,530

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: