Dosarul “Brâncuși”, retrimis la procuror la nouă ani de la spălarea operelor cu jet de apă sub presiune

Judecătoria Târgu Jiu a retrimis la procuror dosarul spălării operelor lui Brâncuși cu jet de apă sub presiune. Au trecut nouă ani de la nefericitul eveniment, timp în care procurorii au cercetat, au clasat cauza, iar judecătorii au trimis iar și iar dosarul la Parchet.

“Timp de 9 ani, scurși de la spălarea Porții Sărutului și a Mesei Tăcerii - capodopere ale lui Constantin Brâncuși, procurori gorjeni subordonați total mafiei transpartinice care a capturat judetul au pronuntat nu mai putin de patru clasari, toate ilegale, in dosarul spălării cu jet de apă sub presiune a operelor lui Brancusi”, a transmis jurnalistul Narcis Daju, care a făcut acuzații grave la adresa procurorilor, pe pagina sa de socializare.

Spălarea cu apă sub presiune a Porții Sărutului s-a produs în vara lui 2013, câteva săptămâni mai târziu proiectantul Dorin Dănilă refuzând să semneze recepția lucrărilor de restaurare, pe motiv că nu a fost respectat proiectul său și că operațiunea de desprăfuire a monumentului ar fi provocat distrugerea monumentului. 

Cercetările procurorilor au vizat-o pe Adriana Andrițoiu, șefa de la acea vreme a Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuși”. Inițial ancheta a pornit de la acuzațiile de distrugere și abuz în serviciu față de fosta directoare, dar procurorii nu au găsit sau au ignorat probele care să susțină acuzațiile amintite. 

Vizualizări: 1,412

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: