Doi jucători români, surprinși de război în Israel. Un fost fotbalist a fost ucis!

Ultimele informații prezentate de presa din Israel indică cel puțin 600 de morți și peste 2.000 de răniți după ce teroriștii Hamas au intrat în Israel. În Israel au fost surprinși de război și doi jucători români care joacă la formații israeliene.

Antonio Sefer (23 de ani), jucătorul celor de la Hapoel Beer Sheva, este unul dintre cei doi fotbaliști români care evoluează în prima ligă din Israel. Celălalt e Adrian Păun (28 de ani), de la Ihud Bnei Sakhnin. Dacă Adrian Păun a transmis că nu poate da prea multe detalii, clubul interzicându-i ferm acest lucru, Sefer a povestit cum a fost luat prin surprindere de explozii și s-a adăpostit într-un buncăr.

”Situația nu e așa bună, îți dai seama. Nu ne-am așteptat. Sunt tot felul de teroriști care au intrat în orașe. S-au dat bombe, da. 2.500 de bombe. La șase dimineața a început totul.

Gândește-te, ne-am trezit și au început alarmele. E foarte ciudat totul. Eu sunt într-un buncăr. Sunt la niște vecine de-ale mele. Sunt fane Beer Sheva. Mi-e foarte frică. M-am speriat”, a spus Sefer, potrivit sport.ro.

Liga Profesionistă de Fotbal din Israel a luat decizia de a amâna meciurile din acest weekend și rămâne de văzut ce hotărâre se va lua în legătură cu partidele echipei naționale, din preliminariile EURO 2024. România ar urma să evolueze în Israel la mijlocul lunii noiembrie.

Printre cei decedați se numără și Lior Asulin, fost atacant la Hapoel Tel Aviv, ucis după ce teroriștii au deschis focul asupra celor care asistau la o petrecere în apropierea graniței.

"Cu mare tristețe, după multe ore în care a fost declarat dispărut, am fost informați că fostul nostru jucător Lior Asulin a fost ucis de teroriști la petrecerea din Re'im. Clubul Hapoel Tel Aviv își pleacă capul și transmite condoleanțe și putere familiei lui Lior în aceste momente dificile", au scris cei de la Hapoel Tel Aviv.

Retras în 2021, Asulin a evoluat la mai multe cluburi importante din țara sa, printre care Beitar Ierusalim, Bnei Yehuda, Petah Tikva sau Hapoel Tel Aviv. Singura experiență peste hotare a fost în Cipru, la Apollon Limassol.

Vizualizări: 1,483

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: