DOCUMENT: Caragea a cerut 50.000 de euro unui director din Finanţe
Corpul de control al MAI a continuat ieri audierile cu privire la activitatea şefului IPJ Gorj, Viorel Caragea. Cel care a declanşat acest control prin memoriul trimis la minister, dar şi prin declararea grevei foamei acum o săptămână, este omul de afaceri Mihai Râmescu, din Motru. După ce Râmescu a rupt legea tăcerii, şi alţi oameni de afaceri au îndrăznit să vorbească despre modul în care au fost distruşi de Caragea, unul dintre aceştia fiind Alexandru Lupulescu. Ieri a apărut o nouă victimă a lui Caragea.
Realitatea TV a prezentat aseară un document prin care Dumitru (Telu) Pârvulescu, şef în Ministerul Finanţelor, a declarat anul trecut în faţa procurorului Emil Moţa că Viorel Caragea i-a cerut 50.000 de euro, altfel îl va aresta preventiv. Declaraţia lui Pârvulescu nu a fost trimisă de procurorul Moţa la DNA, aşa cum ar fi fost normal dat fiind gravitatea afirmaţiei. „Acesta (n.r.: Caragea) chiar mi-a sugerat că este mai bine să dau o anumită sumă de bani, respectiv 50.000 de euro, întrucât ne avea la mână pe mine şi pe Gigi Trifoi”, este o parte din declaraţia lui Pârvulescu, dată procurorului. „Nu există o astfel de declaraţie în dosar”, a declarat ieri procurorul Emil Moţa pentru Realitatea TV.
Dar, jurnalistul Narcis Daju a descoperit această declaraţie în dosarul în care Pârvulescu a fost trimis în judecată, alături de alte persoane. Deşi documentul este într-un dosar public, Moţa a negat existenţa acestei declaraţii.
Dumitru (Telu) Pârvulescu a fost reţinut anul trecut pentru 24 de ore, sub acuzaţia de complicitate la abuz în serviciu. Pârvulescu este acuzat că a intermediat cesiunea unei creanţe pe care Primăria Peştişani o avea la firma omului de afaceri Dan Floarea către un alt om de afaceri, Aristică Doru Şerban. Pârvulescu le-a explicat procurorilor că, fiind director în Direcţia de Finanţe Gorj, a fost sunat de primar care a vrut să se asigure că o astfel de cesiune de creanţe este legală şi nu a făcut decât să-i explice cum să o facă legal. Cu toate acestea, mai multe persoane publice au trecut prin arestul poliţiei în această cauză, din dispoziţia lui Caragea şi Moţa, procesul fiind acum pe rol.
Meniul „24 de ore”
Mihai Râmescu şi Alexandru Lupulescu au fost aseară la Realitatea TV. Lupulescu a spus despre Caragea că le oferă oamenilor de afaceri un meniu special, numit „24 de ore”, în sensul că îi ameninţă cu reţinerea. Lupulescu a povestit cum îi trimitea câte patru-cinci porci şefului poliţiei. „Nu i-am dat numai o dată, de mai multe ori. I-am dat şi sume de bani. Spunea că o să vină să îi plătească de la sponsori, totul este trecut în registrele mele”, a spus Lupulescu. Acesta a explicat că a făcut un denunţ la DNA Bucureşti în decembrie anul trecut, dosarul fiind în anchetă. „Am făcut denunţul împotriva lui Caragea în 2012. La acel moment nu aveam nici un dosar penal, nicio amendă penală”, a spus Lupulescu.
MITING
Protestul pe care salariaţii firmei Ghiocela ar fi trebuit să îl organizeze ieri în Târgu Jiu nu a mai avut loc. Mihai Râmescu susţine că, deşi avea o înţelegere fermă cu o firmă de transport, cu câteva ore înainte de protest i s-a comunicat că nu mai poate închiria cele patru autocare.
NO COMMENT
Viorel Caragea a declarat în această săptămână unui reporter Pandurul că nu va comenta acuzaţiile care i se aduc în această perioadă pentru că nu poate face comentarii despre persoane aflate în anchetă.