Doar 9% din locuințele din Gorj sunt asigurate

Doar 9% din locuințe sunt asigurate în județul Gorj, deși la nivel național media asigurării locuințelor este 20%, a spus Alexandru Cioncan, președinte UNSAR. ”Dacă ne uităm la județul Gorj, dacă media asigurării locuințelor la nivel național e la 20%, în Gorj era 9,1% deci întrebarea care se pune este ce se întâmplă cu restul proprietarilor de locuințe care au fost avariate”, a spus acesta.


”Cu siguranță, industria pe care o reprezintă asigurările nu pot preveni o producerea acestor catastrofe naturale, producerea cutremurelor în mod special, însă cu siguranță pot ajuta la reconstrucție și la consolidarea acestei reziliențe economice. Cu siguranță îi putem ajuta pe oameni să-și refacă viețile și locuințele ca urmare a producerii unui astfel de eveniment catastrofal”.


A crescut numărul asigurărilor, după cutremurul de 5, 7 grade din Gorj. ”Da, se vede în ultima vreme o creștere a interesului românilor pentru asigurări, în mod special în ultima perioadă pentru asigurările de locuințe, însă chiar din perioada pandemică s-a văzut o creștere a interesului românilor pentru asigurările voluntare de sănătate, pentru asigurările de locuință și pentru asigurările de viață.

Suntem la una din 5 locuințe asigurate, în contextul în care media europeană e undeva la 63% deci există un potențial important pe care îl avem.

Lucrurile funcționează așa cum bine știți, împreună. Industriile financiare funcționează împreună și avem nevoie unii de alții”, a mai spus acesta. 

Vizualizări: 828

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: