”DiscoverPeștișani”, povești neștiute despre Brâncuși și locul său natal
Locul în care s-a născut marele sculptor ”Constantin Brâncuși”, satul Hobița, comuna Peștișani, județul Gorj, este foarte bine promovat pe paginile de socializare. Pentru a atrage cât mai mulți turiști în localitatea sa, primarul Cosmin Pigui împreună cu o fostă jurnalistă, Isabela Coară, au reușit să pună în valoare lucruri puțin cunoscute.
Sub denumirea de ”DiscoverPeștișani”, pagina are ca țintă atragerea turiștilor prin poveștile uimitoare ce sunt expuse, iar oamenii pot afla lucruri despre Brâncuși și Peștișani. De exemplu, copacul din curtea Casei Memoriale a lui Brâncuși reprezintă un obiectiv de atracție turistică. Este vorba despre un dud din care se spune că ar fi căzut marele sculptor, atunci când era copil. Ba mai mult, în Peștișani există și o peșteră, acolo unde s-ar fi descoperit cele mai vechi rămășițe umane din Europa. Primarul din localitate, Cosmin Pigui, spune că această pagină s-a ”născut” și din inițiativa de a colecta cele mai vechi povești din Peștișani.
”Am atras deja atenția cu această pagină. Înseamnă că este interesant, iar oamenilor le place ce au văzut pe această pagină care are deja multe vizualizări. Este doar un început. Pagina DiscoverPeștișani este realizată doar de câteva luni. Lucrăm pentru a identifica toate locurile și poveștile lor. Astfel, vom identifica traseele turistice și vom vedea unde trebuie să mai investim, unde trebuie sa facem curat și ce trebuie să punem în valoare. Această pagină promovează poveștile. Noi la Peștișani avem foarte multe lucruri care pot atrage turiști”, a spus primarul Cosmin Pigui.
Toate poveștile istorice vor fi prezentate pe panouri digitale ce vor fi amplasate în comuna marelui sculptor ”Constantin Brâncuși”. Pigui își dorește ca turistul care ajunge la Peștișani să rămână cât mai mult în localitate.