Direfență de 100 de grade Celsius între SUA și Australia

Temperaturi minime de aproape -50 de grade Celsius s-au înregistrat în estul Canadei şi Statelor Unite, la doar câteva zile după o furtună puternică care a afectat mii de zboruri şi s-a soldat cu cel puţin 19 decese în SUA, informează presa internaţională.

Autorităţile au emis avertizări de ger extrem în provinciile canadiene Ontario şi Quebec, dar şi în toată regiunea de nord-est a Statelor Unite.

În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, peste 30 de oraşe din New England şi statele Atlanticului Mijlociu, au fost afectate de frigul extrem adus de o masă de aer polar venit dinspre Polul Nord, a declarat un reprezentant al Centrului de Prognoză Meteo din SUA. Printre oraşele afectate s-au numărat şi New York sau Boston, informează agenţia de ştiri Reuters.

Killington, o staţiune de schi din Vermont, a fost închisă sâmbătă din cauza vântului puternic şi a temperaturilor de până la -46 grade Celsius.

 În statul New Hampshire, temperatura pe Muntele Washington ( 1.917 m) a scăzut până la -38 grade Celsius, însă din cauza vântului puternic, temperatura resimţită era de -69 grade Celsius, a transmis Serviciul american de meteorologie.

În schimb, temperatura în Sydney, cel mai mare oraş din Australia, a urcat duminică până la 47,3 grade Celsius, cea mai ridicată valoare înregistrată în ultimii 79 de ani, informează BBC News online.

Cea mai ridicată temperatură s-a înregistrat la Penrith, în vestul zonei metropolitane Sydney.

Ultima dată când în zonă a fost înregistrat o temperatură mai ridicată, de 47,8 grade Celsius, a fost în anul 1939.

Organizatorii turneului internaţional de tenis de la Sydney au întrerupt meciurile în jurul orei locale 10.00 (ora României, 1.00) după ce temperatura a depăşit nivelul de 40 grade Celsius.

Autorităţile au emis avertizări privind posibilitatea izbucnirii unor incendii de vegetaţie din cauza temperaturilor ridicate.

Vizualizări: 736

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: