Directorul Aparegio Gorj, găsit vinovat pentru delapidare

Judecătoria Târgu Jiu a pronunțat o decizie într-un dosar în care directorul general al Aparegio SA, Traian Pătrășcoiu, a fost găsit vinovat de delapidare în formă continuată. Sentința nu este definitivă.

Potrivit informațiilor furnizate de instanță, Traian Pătrășcoiu a primit o condamnare la închisoare cu suspendare, alături de o serie de sancțiuni suplimentare. Una dintre acestea presupune prestarea de muncă în folosul comunității. De asemenea, sentința a clarificat că Pătrășcoiu nu mai are dreptul de a ocupa funcția de director general.

”Condamnă pe inculpatul P T, pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare, în formă continuată, (106 acte materiale), la o pedeapsă de 2 ani închisoare. În temeiul art. 91 C. pen., dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani. (…)Pe durata termenului de încercare de 2 ani, inculpatul va presta muncă în folosul comunităţii în cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Târgu Jiu sau în cadrul DGASPC Gorj, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. (…) Interzice inculpatului P T, ca pedeapsă complementară exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptului de a ocupa funcţia de director general al SC Aparegio SA. şi dreptului de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioada de 1 an ce se vor executa potrivit art. 68 Cod penal”, se arată în decizia instanței.

Vizualizări: 3,886

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: