Deţinuţii din penitenciare vor fi testaţi cu aparate drugtest

Deţinuţii din penitenciare vor fi testaţi cu aparate drugtest. Anunţul a fost făcut de Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

"Pe data de 14 septembrie am luat măsuri la nivel guvernamental și, la propunerea ANP, am modificat și completat regulamentul de aplicare a Legii 254 privitoare la executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate. Am introdus două măsuri care se aplică și în Penitenciarul din Târgu Jiu. S-a reglementat posibilitatea stabilirii, prin utilizarea unor aparate specifice, dacă există sau nu consum de droguri sau alte substanțe psihoactive în penitenciare. Până acum era voie să verifici populația penitenciarului doar cu etilotestul. După această modificare se verifică deținuții dacă au consumat substanțe psihoactive", a transmis Ministrul Justiţiei în cadrul unei conferinţe de presă.

Pe lângă verificarea cu drugtestul, va fi supervizată şi corespondenţa: "Încercăm să prevenim introducerea de droguri prin corespondenţă. Cel care stă în penitenciar și este consumator de droguri folosea surse externe. I se trimitea scrisoare, care era îmbibată cu substanțe psihoactive. Motiv pentru care, prin această prevedere, deținutul are posibilitatea să citească această corespondență în prezența personalului din penitenciar, cu condițiile de confidențialitate, dar dacă este suspiciunea că este îmbibată cu substanțe psihoactive, se trimite scrisoarea la verificare la laborator și deținutul primește o copie. Au fost deja depistat cazuri", a adaugat Alina Gorghiu.

Vizualizări: 507

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: