Decizia UEFA după scandalul de la meciul România – Kosovo! 

UEFA a anunțat oficial sancțiunea luată împotriva naționalei lui Edi Iordănescu, după scandalul de la România – Kosovo, 2-0. Următorul meci al naționalei se va juca fără spectatori.

Incidentele de la România – Kosovo i-au determinat pe oficialii UEFA să sancționeze naționala lui Edi Iordănescu. Forul european a hotărât ca următorul meci al „tricolorilor”, cel cu Andorra (15 octombrie, de la ora 21:45), să nu fie deschis publicului larg.

Cu toate acestea, jucătorii României nu vor fi lipsiți de sprijin în partida împotriva ultimei clasate din Grupa I de calificare la Campionatul European din 2024. Forul continental a hotărât ca accesul copiilor sub 14 ani la meciul cu Andorra să fie permis, iar FRF a „plusat” și a anunțat deja că aceștia vor avea acces gratuit.

În afara sancționării disputării meciului România – Andorra în condiții deosebite, în ceea ce îi privește pe cei care au acces în tribunele Arenei Naționale, UEFA a amendat Federația Română de Fotbal cu 52.000 de euro. Capetele de acuzare au fost: „În urma sancțiunii dictate de UEFA, partida România – Andorra, programata pe 15 octombrie, de la ora 21:45, se va desfășura fără spectatori. Cu toate acestea, FRF a decis să permită accesul GRATUIT al copiilor sub 14 ani, organizați în grupuri, de la unități de învățământ preșcolar și școlar, școli de fotbal, grupe de juniori ale cluburilor de fotbal, doar cu câte un însoțitor la fiecare grup de 10 copii. Procedura completă de înscriere va fi anunțată în zilele viitoare”, se arată în comunicatul remis miercuri de FRF.

Vizualizări: 462

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: