De pe străzile din Târgu Jiu, la muzeu

Troleibuzul istoric ROCAR 217E a ajuns la Muzeul Automobilului Românesc din Câmpulung! După 26 de ani, de circulat constant pe cele două linii de troleibuz ce leagă cartierul 9 Mai de Artego și Bârsești, acum, acesta va putea fi admirat doar la muzeu. 

Pentru ca transportul special să fie realizat au contribuit inclusiv simplii cetățeni care au dorit ca bătrânul troleu să poată fi admirat și de tinerele generații. 

"În ultimele luni v-am povestit despre troleibuzul românesc salvat de la casare de o mână de pasionați ai transportului public și am apelat la generozitatea voastră pentru a putea realiza transportul costisitor al acestuia. Revenim cu vești bune! Troleibuzul Rocar217E este acum un exponat al Muzeului Automobilului Românesc din Câmpulung Muscel. Transportul special nu a fost lipsit de peripeții, iar gradul de dificultate al operațiunii a fost mai ridicat decât anticipasem, însă totul s-a încheiat cu bine. Operațiunile logistice și transportul s-au întins pe două zile: încărcarea a avut loc joi, 26 octombrie, iar descărcarea vineri, 27 octombrie 2023.

Fabricat la Uzina Rocar în anul 1994 și intrat în exploatare la 20 iunie 1995, troleibuzul articulat Rocar 217E a circulat în orașul lui Brâncuși timp de 26 de ani, fiind o prezență constantă pe cele două linii de troleibuz ce leagă cartierul 9 Mai de Artego și Bârsești. Troleibuzul a purtat numărul de parc 104 și a avut numărul de înmatriculare „Târgu-Jiu 0108”. A fost retras din circulație în 2021 și scos la vânzare în aprilie 2023, ulterior fiind achiziționat de doi pasionați ai transportului public, în încercarea de a salva o parte importantă a istoriei mobilității din România. Prin această intervenție, numărul troleibuzelor de acest fel salvate ajunge la 6, alte exemplare regăsindu-se în Municipiile Timișoara, Iași și TârguJiu", au transmis reprezentanții Muzeului Automobilului Românesc din Câmpulung.

Vizualizări: 1,391

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: