De ce se restricționează circulația în centrul orașului!

Un eveniment de tradiție în Târgu Jiu va duce la restricționarea circulației rutiere în centrul Municipiului Târgu Jiu.  Accesul auto va fi restricţionat, luni, 20 mai, între orele 20:30 şi 21:30, în zona centrală a orașului  în timpul procesiunii dedicate Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Măsura de restricționare se va aplica pe traseul Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena – Bulevardul Unirii către Piața Centrală – Bulevardul Constantin Brâncuși, către Primăria Municipiului Târgu Jiu – Strada Traian până la intrarea în centrul pietonal – Piața Prefecturii, după cum au informat autoritățile locale.

Inspectoratul de Poliție Județean Gorj, Poliția Municipiului Târgu Jiu prin Serviciul Rutier au stabilit următoarele măsuri: „Se va interzice circulația rutieră a tuturor vehiculelor, cu excepția autovehiculelor specializate de intervenție, pe ambele sensuri de deplasare, în data de 20.05.2024, în intervalul orar 20:30-21:30, după cum urmează:

    *Strada Victoriei, pe sectorul de drum cuprins între intersecţia cu strada Siretului şi strada Unirii;

    *Strada Unirii, pe sectorul de drum cuprins între intersecţia cu strada Victoriei şi bulevardul Constantin Brâncuşi;

    *Bulevardul Constantin Brâncuşi, pe sectorul de drum cuprins între intersecţia cu strada Unirii şi strada Traian;

    *Strada Traian, pe sectorul de drum cuprins între intersecţia cu Bulevardul Constantin Brâncuşi şi strada Vasile Alecsandri.

    Se vor amplasa indicatoare de interzicere cu semnificaţia „Circulaţia interzisă în ambele sensuri” -tip C2- la capetele sectoarelor de drum închise circulaţiei publice, completate cu panoul adiţional cu inscripţia „DRUM ÎNCHIS CIRCULAŢIEI PUBLICE ÎNTRE ORELE 20:30 – 21:30”.

    Se vor amplasa indicatoare de obligare la dreapta şi la stânga – tip D2 şi indicatorul de orientare – tip F38 cu inscripţionarea direcţiei de urmat, pentru identificarea rutelor ocolitoare.

    În intersecţiile sectoarelor de drum afectate de închiderea circulaţiei rutiere vor acţiona agenţi de poliţie rutieră, respectiv agenţi de poliţie cu atribuţii de poliţie rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, pe toată durata devierii circulaţiei rutiere, în vederea asigurării respectării restricţiilor de circulaţie instituite, devierii traficului rutier şi respectiv interzicerii accesului în zona afectată de restricţii.

    Indicatoarele rutiere, care reglementează semnalizarea temporară pe acest tronson se realizează pe fond galben, cu înscris negru, conform prevederilor STAS 1848/2- 2011, respectiv a Normelor metodologice privind condiţiile de închidere a circulaţiei şi de instituire a restricţiilor de circulaţie în vederea executării de lucrări în zona drumului public şi/sau pentru protejarea drumului, aprobate prin Ordinul comun M.I.-M.T. nr.l 112/411, publicat în Monitorul Oficial nr.397/24.08.2000 şi cu mijloace auxiliare de semnalizare care nu trebuie să fie confecţionate din materiale dure potrivit art. 85 din H.G. 1391/2006.

    Indicatoarele rutiere aferente semnalizării curente, care contravin semnalizării temporare, se vor masca prin folie de polietilenă, de culoare neagră, pentru a nu induce în eroare participanţii la traficul rutier”.

Vizualizări: 1,465

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: