Cum se prepară o prăjitură simplă cu morcovi
Pentru cei care iubesc prăjiturile rețeta de prăjitură cu morcovi este ideală. Dacă nu ați preparat până acum probabil că veți fi încântați de această rețetă simplă dar delicioasă.
Pentru acest preparat aveți nevoie de morcovi, făină, ulei, zahăr, ouă și ghimbir.
Ingrediente: trei morcovi medii, o bucată de ghimbir, 150 g făină albă,150 g făină integrală, 70 g zahăr, 100 de ml ulei,4 ouă, 100 g nucă tocată, o linguriță praf de copt, o linguriță cu bicarbonat și sare.
Mod de preparare:
Amestecă făina albă cu cea integrală la care adaugi praful de copt și bicarbonatul. Separat, bate ouăle cu zahărul și uleiul. Cele două compoziții se amestecă după care adaugi nuca tocată, morcovul ras, ghimbirul tocat mărunt și sarea. Toarnă compoziția într-o tavă și coace timp de 20 de minute. După coacere se presară deasupra zahăr pudră.