Rețetă simplă de ciuperci pleurotus la borcan pentru iarnă
Ciupercile care apar la sfârșit de septembrie, numite pleurotus, sunt cele mai bune pentru a fi preparate murate, la borcan, pentru iarnă. Un borcan de astfel de ciuperci va fi ideal pe o masă festivă sau de sărbători.
Rețeta de ciuperci pleurotus murate este ușor de preparat și nu necesită multe ingrediente.
Ingrediente:
2 kg de ciuperci pleurotus
2 morcovi mari
2 cepe mari
1 căpăţână de usturoi
0,5 l de oţet
2 linguri de zahăr
foi de dafin
muştar boabe
piper boabe
cimbru uscat
sare
Mod de preparare:
Se spală ciupercile pleurotus și se taie în bucăți ceva mai mari.
Se opăresc timp de 8 minute, timp în care se pune la fiert jumătate de litru de oțet cu un litru de apă, trei linguri de sare, două linguri de zahăr și o lingură de cimbru uscat. Pe fundul fiecărui borcan se așează puțină ceapă, morcov, câte un cățel de usturoi, o foaie de dafin, muștar boabe și piper boabe. Se pun ciupercile în borcane, fără a fi îndesate, și se mai pun rondele de ceapă și morcov apoi torni oțetul fierbinte. Capacele se pun imediat, iar borcanele se agită puțin. Se lasă timp de trei săptămâni înainte de a fi consumate.