Rețetă simplă de ciuperci pleurotus la borcan pentru iarnă

Ciupercile care apar la sfârșit de septembrie, numite pleurotus, sunt cele mai bune pentru a fi preparate murate, la borcan, pentru iarnă. Un borcan de astfel de ciuperci va fi ideal pe o masă festivă sau de sărbători. 


Rețeta de ciuperci pleurotus murate este ușor de preparat și nu necesită multe ingrediente.

Ingrediente:

    2 kg de ciuperci pleurotus

    2 morcovi mari

    2 cepe mari

    1 căpăţână de usturoi

    0,5 l de oţet 

    2 linguri de zahăr

    foi de dafin

    muştar boabe

    piper boabe

    cimbru uscat

    sare

Mod de preparare:

Se spală ciupercile pleurotus și se taie în bucăți ceva mai mari. 

Se opăresc timp de 8 minute, timp în care se pune la fiert jumătate de litru de oțet cu un litru de apă, trei linguri de sare, două linguri de zahăr și o lingură de cimbru uscat. Pe fundul fiecărui borcan se așează puțină ceapă, morcov, câte un cățel de usturoi, o foaie de dafin, muștar boabe și piper boabe. Se pun ciupercile în borcane, fără a fi îndesate, și se mai pun rondele de ceapă și morcov apoi torni oțetul fierbinte. Capacele se pun imediat, iar borcanele se agită puțin. Se lasă timp de trei săptămâni înainte de a fi consumate.

Vizualizări: 13,653

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: