Cum scapi de sacii de moloz care se strâng după renovare!
Cu cât renovarea unui apartament este mai extinsă, cu atât mai mult moloz se va aduna în casă de-a lungul lucrărilor. Problema este cum să scapi de acest moloz pentru că nu poate fi aruncat oriunde.
După renovarea apartamentului rămân resturi de gresie, faianță, tencuieli, pereți, plus mizeria care apare inevitabil zi de zi la o renovare, toate astea se transformă repede în zeci și sute de saci de moloz.
Ideal este să cumperi saci de rafie de la un hypermarket și să îi încarci, dar aceștia trebuie scoși la un moment dat, pentru că îți ocupă loc și te împiedici de ei prin casă. Nu pot fi lăsați la întâmplare, nici la pubela de gunoi pentru că riști să primești amendă.
În acest caz trebuie să apelezi la o firmă de salubritate locală unde, deșeurile provenite din construcții se colectează contra cost. Colectarea se face cu ajutorul unui container pe care firma respectivă ți-l aduce în spatele blocului și ți-l lasă câteva zile, până îl umpli. Dacă ai o lucrare de durată, la care molozul se adună treptat, nu tot deodată, varianta asta nu e prea bună pentru că, în general, în spatele blocului nu e suficient spațiu să-l ții blocat mult timp cu containerul tău.
Poți apela astfel și la firme particulare care sunt autorizate pentru transport moloz. Vin la comandă și colectează sacii de moloz de la apartament și îi duc ei la groapa de gunoi, unde plătesc o taxă pentru a-i arunca. Aici apar însă diferențe între tarife dar dacă îi cari tu din apartament până la mașina lor, e mai ieftin.
Dacă vrei servicul all-inclusive, adică oamenii să îți ia sacii de moloz direct din apartament și să-i încarce singuri în mașină, atunci evident că e mai scump, dublu chiar! De regulă, meșterii care vă renovează casa au contacte cu astfel de firme sau chiar firma lor are acest serviciu inclus, contra cost.