Cum l-au scăpat polițiștii pe un șofer din Gorj. Gafe colosale!

Un șofer din Gorj, trimis în judecată pentru că s-a urcat băut la volan, a scăpat basma curată chiar cu ajutorul polițiștilor. Oamenii legii au făcut gafe majore în procesul verbal de constatare a infracțiunii flagrante, astfel că șoferul a profitat și cazierul i-a rămas curat.

Potrivit poliției, inculpatul P.F., a condus la data de 19.06.2015, în jurul orei 15.48,  pe raza orașului Berbești, jud. Vâlcea, având  o concentrație alcoolică de 2,25 g/l alcool pur în sânge.

Trimis în judecată, bărbatul nu și-a recunoscut fapta, mai ales că instanța a depistat că există  deficiențe în ceea ce privește încheierea procesului verbal de constatare a infracțiunii.

„Din conținutul procesului verbal, reiese  că toți cei trei agenți de poliție au oprit în trafic, pentru control, mașina inculpatului. În urma probatoriului administrat, s-a stabilit că  al treilea agent de poliție nu a participat la depistarea în trafic a inculpatului, ci a procedat la testarea cu aparatul etilotestst la momentul  când  inculpatul a fost adus de agenții de poliție la sediul secției. Tot în urma probatoriului administrat a rezultat faptul că inculpatul nu a fost oprit în trafic pentru control, ci depistat în parcarea blocului unde acesta locuiește, probabil după o urmărire în trafic”, potrivit datelor din dosar.

În instanță, agenții de poliție s-au încurcat în declarații, trecând totuși ceva timp de la sesizarea faptei. Unul dintre ei a spus că se afla la sediul poliției când a fost sunat de colegii săi, „care se aflau pe teren”, să se deplaseze în centrul orașului Berbești, întrucât cei doi primiseră un apel, de la un conducător auto, cum că un autoturism Audi se deplasează haotic pe drumurile publice.

Pentru că avea mult de lucru la birou, polițistul spune că nu a dat curs solicitării. După circa 15 minute, colegii săi au venit la sediu, împreună cu șoferul vinovat. El l-a testat pe gorjean pentru alcool, moment în care acesta a recunoscut fapta, după care a încropit procesul verbal, în baza relatărilor colegilor săi.

Contrar celor susținute de colegul lor, cei doi polițiști au spus că se aflau la sediul poliției, când o persoană a venit să sesizeze faptul că un autoturism  rulează  haotic pe drumul principal. Ei au plecat în urmărire, iar colegul lor a rămas la sediul poliției.

Pe toată durata procesului, gorjeanul a recunoscut că a consumat băuturi alcoolice și că avea o alcoolemie ridicată, însă a negat că el a condus autoturismul în acea zi. „A arătat inculpatul că la acea dată, întrucât consumase băuturi alcoolice, l-a rugat pe martorul D.F. să-i conducă autoturismul său marca Audi, până în localitatea Baia de Fier, jud. Gorj, la părinții săi, martorul fiind de acord. Arată inculpatul că a mai consumat băuturi alcoolice și la locuința părinților săi, dar și la întoarcerea spre casă, când a oprit la un magazin din localitatea Milostea, de unde a mai cumpărat o bere. (...) Arată că au ajuns în parcare  în jurul orei 15.40, iar D.F., după  ce a parcat mașina, a plecat spre casă. Ajuns în casă, inculpatul a constatat că uitase telefonul în mașină, motiv pentru care a coborât să-l ia, după care a încuiat mașina cu intenția de a reveni în casă, însă a fost oprit de agenții de poliție”, s-a apărat bărbatul, care deține o locuință în Berbești. Amicul său i-a susținut povestea.

În urma probatoriului administrat, instanța a apreciat că nu sunt suficiente probe care să susțină vinovăția inculpatului.

„În opinia instanței, exprimarea generică folosită de agenții de poliție «am oprit în trafic pentru control», exprimare neurmată de o descriere detaliată a situației de fapt, omisiunea redactării procesului verbal de către agenții de poliție direct implicați în urmărirea inculpatului, lipsa identificării de martori care să ateste cele constatate, precum și omisiunea de a proceda la identificarea persoanei care a făcut sesizarea, sunt erori comise de agenții de poliție generate de urgența cu care aceștia au trebuit să acționeze, erori de care profită însă inculpatul și nasc un dubiu cu privire la vinovăția acestuia, neexistând o certitudine, în lipsă de alte probe,  care să conducă instanța la pronunțarea unei hotărâri de condamnare”, a motivat instanța.

Din acest motiv, bărbatul de 60 de ani din Gorj a fost achitat pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. Sentința judecătorilor, dată pe 4 august, nu este definitivă.

Vizualizări: 3,209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: