Cum îți dai seama că o mașină are kilometrajul dat înapoi! 

Atunci când vrem să cumpărăm o mașină la mâna a doua trebuie să ne asigurăm că exemplarul ales este în stare bună, în special când vine vorba de starea tehnică. Putem verifica și dacă mașina a avut kilometri dați înapoi, pentru a evita eventuale fraude.

Alterarea kilometrajului unei mașini este o fraudă pe care unii vânzători necinstiți o fac pentru a extrage mai mulți bani de pe urma unei mașini care, în realitate, a parcurs mult mai mulți kilometri și poate avea probleme ascunse.

Prima metodă, cea „băbească”, așa cum o denumesc mecanicii este să ne uităm la principalele elemente din interior. Anume la uzura volanului, a schimbătorului de viteze, a pedalelor, a scaunului șoferului. Totuși, nu este o metodă tocmai precisă și universal valabilă, deoarece aceste elemente pot fi ușor schimbate sau recondiționate.

A doua metodă este verificarea prin intermediul unui tester, dar și aceasta poate avea foarte multe variabile. Fiecare mașină înregistrează în mod diferit datele de deplasare și își face în mod diferit unele verificări. De asemenea, acuratețea datelor poate fi influențată și de tipul de tester folosit.

Depinde foarte mult și de cel care săvârșește frauda și cât de departe merge cu ea. Dacă dă înapoi doar kilometri afișați pe bord, atunci va fi ușor de depistat frauda cu ajutorul testerului. Sau poate îi modifică și pe cei din datele motorului și transmisiei și șterge și înregistrările din modulul ABS. Astfel, nu este o metodă care poate funcționa în proporție de 100%.

Există riscuri foarte mari, acelea fiind ca mașina să fi suferit un accident și să fi fost reparată într-un mod precar sau ca mașina să aibă daune la motor și să se strice imediat ce clientul o cumpără.

Vizualizări: 1,490

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: