Cum au cercetat oamenii legii un caz inventat de un cuplu

Polițiștii din cadrul IPJ Gorj au fost sesizați prin apelul 112 de o femeie din comuna Runcu, care a declarat că un bărbat nu o lasă să se ducă acasă. Femeia a menționat că se află în satul Răchiți și a indicat un număr de locuință, fără a oferi alte detalii despre circumstanțele în care se afla sau despre identitatea sa.

Pentru verificarea situației, trei patrule de poliție din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Târgu Jiu au fost trimise la fața locului. După investigații, polițiștii au stabilit că apelanta nu se afla la adresa indicată. În timpul verificărilor la locuința respectivă, doi polițiști au fost nevoiți să folosească spray iritant lacrimogen pentru a se apăra de doi câini agresivi de talie mare, care s-au apropiat amenințător.

Continuând cercetările, polițiștii au descoperit că femeia fusese văzută de localnici însoțită de un bărbat din satul Răchiți, deplasându-se către locuința acestuia. Polițiștii au identificat apelanta, o femeie de 55 de ani din comuna Lelești, satul Rasovița, la domiciliul bărbatului de 38 de ani. Ambii se aflau într-o vădită stare de ebrietate, recunoscând că au consumat alcool împreună.

Întrebată despre motivul apelului la 112, femeia nu a fost coerentă și nu a putut oferi o explicație reală pentru solicitarea intervenției poliției. După verificări, s-a stabilit că nu a existat niciun pericol real, iar apelul a fost făcut abuziv. Din acest motiv, femeia a fost sancționată contravențional cu o amendă de 4.000 de lei, conform O.G. 34/2008 privind organizarea și funcționarea sistemului național pentru apeluri de urgență. De asemenea, aceasta a fost internată în spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Se pare că nu este prima dată când femeia apelează abuziv la 112, în 2023 fiind internată la spital după ce a raportat aceleași aspecte, la fel de nejustificate.
 
 

Vizualizări: 1,641

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: