Cum au acționat hoții care au furat din mașina implicată în accidentul mortal și ce le-au spus polițiștilor. Unul chiar a sunat la 112!

Detalii înfiorătoare au ieșit la iveală după ancheta polițiștilor cu privire la indivizii care au furat banii din mașina implicată în accidentul mortal ce a avut loc în Poienari, când un tânăr de doar 20 de ani și-a pierdut viața. Cinci oameni au identificat polițiștii că au luat banii care s-au împrăștiat până și pe șosea după impact. Unul dintre ei chiar sunase la 112 să anunțe evenimentul rutier, apoi a adunat din banii de pe jos. 

Doi bărbați din Dâmbovița, altul din Gorj și încă două tinere, tot din Gorj. Sunt cele cinci persoane care au fost identificate de polițiștii gorjeni ca fiind implicate în furtul celor peste 20 de mii de lei furați din mașina tânărului din Novaci care și-a pierdut viața după ce a intrat cu autoturismul într-un copac. 

Polițiștii au făcut percheziții și au găsit și banii, și hoții. Au fost reținuți trei indivizi, doi tineri din Dâmbovița și încă unul din Gorj, dar instanța i-a plasat apoi sub control judiciar. 

Cum s-a întâmplat furtul bate filmul. În prima mașină care a oprit lângă cea făcută zob pe marginea drumului, se aflau cei doi bărbați din Dâmbovița. Culmea, unul dintre ei a sunat la 112 să anunțe accidentul, apoi au coborât amândoi să adune banii împrăștiați pe jos. Au luat cât au putut și au plecat. A mai venit o mașină, cu trei gorjeni. Unul a coborât și a luat și el restul de bani fără să verifice dacă era cineva rănit în urma accidentului.

Ambele mașini au fost surprinse de camera de bord a celei de-a treia mașini care a ajuns în zonă. Și de aici a mai fost un apel la 112. Imaginile surprinse de camera de bord le-au fost de mare ajutor polițiștilor, dar și altele surprinse de alte camere de supraveghere de pe traseu. Așa au reușit anchetatorii să dea de urma hoților.

La audieri, aceștia le-au spus anchetatorilor că nu au știut că acolo a fost un accident mortal și nici că tânârul decedat era încă la fața locului. Au spus că nu au văzut victima și nu știau că a murit. 

Cei trei sunt cercetați penal pentru furt, dar gestul lor a șocat pe toată lumea. „M-a șocat, vă spun sincer. Știu familia, știam și băiatul. A fost o nenorocire și tu să te oprești să aduni banii de pe jos? Arată în ce hal am decăzut ca nație”, a mărturisit o femeie. „E ceva crunt să furi banii fără să verifici dacă e și vreun om rănit sau mort în zonă. Nu se vedea mare lucru pentru că era noaptea, la ora 3, nu era iluminat. Dar uman nu e să furi, uman e să suni la 112, să rămâi acolo până vine salvarea. Or, ei au plecat toți. Am înțeles că era o altă mașină care i-a filmat pe ceilalți câteva minute cât a durat totul și așa au fost prinși. Merită să fie pedepsiți”, a spus un bărbat. 

Banii au fost recuperați și predați familiei tânărului.

Vizualizări: 1,789

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: