Crochete de conopidă
O reţetă rapidă, săracă în calorii, dar cu un gust deosebit. Aveţi nevoie de o conopidă mare, 2 albușuri de ouă, mozzarella/parmezan sau brânză rasă, rozmarin, oregano, piper și sare.
Spălaţi bine conopida, o desfaceţi în bucheţele şi o mărunţiţi într-un robot de bucătărie. Daţi la cuptorul preîncălzit pentru circa 20 de minute.
Când o scoateți, puneţi-o într-un prosop de bucătărie nu foarte gros și curat. O lăsaţi să se răcească un pic, apoi strângeţi-o ca pe o bilă în prosop, pentru a scoate lichidul din ea.
Amestecaţi conopida cu albușurile, mozzarella/parmezan sau brânza rasă și condimentele.
Puneţi o hârtie pergament pe o tavă. Întindeţi conopida deasupra, ca pe un blat de pizza. Daţi la cuptor pentru 18-20 minute. Scoateţi de la cuptor, presătaţi brânză din belșug pe deasupra și daţi din nou la cuptor până când capătă o culoare ușor arămie.
Tăiaţi în crochete imediat ce aţi scos din cuptor.
Poftă bună! (Sursa: retete.unica.ro)