Cum a speriat „Dorel” un liceu întreg din Târgu Jiu

Un angajat al firmei care face expertiza tehnică a Colegiului “Tudor Vladimirescu” a fost cel care a provocat incidentul care a speriat un liceu întreg. Cei de la această firmă se aflau în podul școlii și urmau să verifice structura betonului. Aveau în plan să facă o gaură în hol, dar au nimerit într-o clasă. Au pornit bormașina și au dat gaura în tavanul clasei. O bucată de tencuială a căzut între bănci.

 

Nu a fost rănit niciun elev, dar toți cei din clasă s-au speriat zdravăn. Au crezut că se întâmplă un nou cutremur. “Un incident nefericit, la care nu ne așteptam. De o săptămână, un grup de experți expertizează clădirea în vederea consolidării în urma cutremurelor care au fost acum două luni. Au venit și acum și au zis că trebuie să folosească un aparat pentru a vedea concentrația betonului, o chestie minim invazivă, așa ne-au zis. Eram cu arhitectul și șeful grupului, undeva în clădire. Am auzit o bormașină. Mai erau oameni și în pod. Ei au încercat să dea o gaură deasupra holului. S-a greșit puțin orientarea și grosimea tavanului și, de acolo, din tavan s-a desprins o bucățică de tencuială care a căzut între bănci. Ținând cont de ce au trecut prin ultimele două luni, cu cutremure, replici, au fost speriați”, a spus Bogdan Rădulea, directorul adjunct al liceului.

 

Copiii au fost evacuați și, la fața locului, au fost chemați pompierii. „Elevii s-au speriat pentru că, deși am realizat simulări pentru cutremur, elevii au mai prins și acel cutremur care a avut aproape 5 grade. Și profesorul și noi ne-am speriat, iar elevii au crezut inițial că este un cutremur. Atacurile lor de panică oricum sunt frecvente la toate clasele”, a explicat și Cristina Goanță, directorul liceului.

Galerie foto




Vizualizări: 2,343

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: