Cui dă Călinoiu cele 2000 de miliarde, lui Sarcină sau Căşuneanu?

„Regele asfaltului”, Costel Căşuneanu, şi afaceristul gorjean Nicolae Sarcină vor să pună mâna pe cele 2.000 de miliarde lei puse la bătaie de Consiliul Judeţean (CJ) Gorj pentru lucrările de reparare a drumurilor. Firma care va agăţa babanul contract cu CJ Gorj pentru întreţinerea drumurilor judeţene se va afla în următoarele două zile. Contractul se va desfăşura pe o perioadă de patru ani, între anii 2011-2015. La licitaţie s-au înscris două consorţii de firme.

Licitaţia organizată de CJ Gorj pentru desemnarea firmelor care se vor ocupa pentru viitorii patru ani de întreţinerea şi repararea drumurilor judeţene a atras deja două consorţii de firme, care se bat pentru a pune mâna pe contractul de 2000 de miliarde lei. Ion Călinoiu, preşedintele CJ Gorj, spune că s-au deschis ofertele şi comisia este în faza de deliberare pentru a desemna câştigătorul, astfel încât în două zile se va cunoaşte câştigătorul. Unul dintre consorţii este format din firmele SC  PA&CO International SRL, care aparţine lui Costel Căşuneanu cunoscut drept „Regele asfaltului”, SC Euro Construct Trading 98 SRL, Sc Artera Blue SRL şi SC Alido Proiect SRL, iar altul este format din Asociaţia Coremi Inter SA, al cărui acţionar majoritar este Nicolae Sarcină, SC Radu & Nistor Imobilinvest SRL, dar şi Întreprinderea de Drumuri şi Poduri (IDP),  subordonată Consiliului Judeţean Gorj.

500 miliarde lei vechi, plata anuală pentru drumuri

CJ Gorj va trebui să plătească pentru aceste lucrări, din bugetul judeţului, suma de 500 miliarde lei pe an timp de patru ani de zile. „Lucrarea de întreţinere, potrivit caietului de sarcini este o lucrare curentă, anuală, ce se realizează prin susţinere financiară de la bugetul judeţului potrivit sumelor de care dispune. Prin licitaţia menţionată ea este acum în faza finală, urmând a se desemna candidatul deoarece contestaţiile realizate la caietul de sarcini de ofertanţi au fost respinse de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor”, a declarat Ion Călinoiu pentru postul Radio Infinit. Tot acesta precizează că anual sumele necesare întreţinerii lucrărilor sunt cuprinse prin hotărârea Consiliului Judeţean din bugetul propriu al judeţului. „Lucrarea aceasta se execută de când practic există reţeaua de drumuri judeţene şi mai ales o reţea supusă modernizării, de 50-60 de ani. Sumele necesare pentru întreţinerea lucrărilor au fost estimate în acest caiet de sarcini în aşa fel încât să nu rămână practic în cei patru ani de zile nici un fel de fisură”, mai menţionează Călinoiu.

SURSE

În această privinţă Gheorghe Grivei, consilier judeţean, spunea că respectiva licitaţie nu ar fi legală întrucât nu există atâţia bani în bugetul judeţului şi că acest contract fabulos ar fi făcut cu dedicaţie pentru IDP.

Vizualizări: 262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: