Cu cât vând gorjenii carnea de viţel. Alternativă pentru carnea de porc.
Se apropie sezonul tăierii porcilor, însă unii gorjeni preferă o alternativă mai sănătoasă: carnea de vită.
Carnea de vită este mai scumpă decât cea de porc, dar cei mai mulţi o preferă pentru gust şi pentru proprietăţile sale.
La nivelul judeţului Gorj, un kilogram de carne de vită, achiziţionată direct de la crescători, costă între 23 şi 30 de lei.
"Avem clienţi. Trei viţei am de tăiat. Noi dăm cu 26 de lei kigloramul. Depinde şi de cât se cumpără. Omul vine, îmi spune ce vrea. De cele mai multe ori se cumpără câte un picior, cu tot cu os. Avem comenzi şi în perioada Crăciunului. Oamenii vor să înlocuiască carnea de porc sau se mai cumpără pentru cârnaţi. Ies cârnaţii mai buni din carne amestecată vită-porc", ne spune un comerciant din comuna Stejari.