Copiii dintr-un sat din Gorj și-au făcut singuri decorațiunile de Crăciun

Copiii din satul Stroiești, din Gorj, duc tradiția mai departe. S-au strâns la o șezătoare tradițională organizată de meșterul popular Liliana Arapu și au făurit decorațiuni de sărbători, globuri inedite și tot felul de ornamente pe care le vor pune în bradul de Crăciun. 

Pe o bucată de lemn, copiii au lipit frunze din pădure, ghindă, flori, beteală ori conuri de brad sau boabe de porumb. Alții au tricotat oameni de zăpadă sau globuri pe care le vor pune în brad, de sărbători. „Am pus ghindă, beteală, am împodobit un brad în miniatură. Conul de pin e pe post de brad și i-am pus și o steluță”, a spus o elevă. „În fiecare an participăm la șezătoare și suntem mândri că putem împodobi bradul cu ce realizăm noi”, a spus o altă tânără.

„Le-am adus ghindă, conuri de brad, frunze de pădure. Aici am făcut globulețe de pus în brad. Noi împodobim bradul pe data de 23 numai cu ornamente făcute de copii și tricotate, confecționate manual. Nu cumpărăm nimic. Totul este făcut de copii. Mai avem și cocardele tricotate în culorile tricolorului, pe care le vom duce în Grecia, săptămâna viitoare, în Atena și Salonic”, a spus Liliana Arapu.

Galerie foto







Vizualizări: 1,156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: