Vaccin împotriva coronavirusului, testat în România

Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, a anunțat că un vaccin împotriva coronavirusului va fi testat și în România. Vaccinul va fi adus din Marea Britanie și ar putea ajunge în țara noastră pentru a  fi testat peste o lună, când vor fi date toate avizele de către Agenția Națională a Medicamentului.

În SUA și în Marea Britanie se testează deja acest nou vaccin împotriva coronavirus. „Noi, cei de  la Institutul Național de Boli infecțioase ”Matei Balș”, avem deja o colaborare în acest sens și urmează să primim protocolul de colaborare pentru a putea pune în experiment acest nou vaccin. E un vaccin făcut prin inginerie genetică. S-au identificat structurile de la nivelul virusului care pot genera anticorpi protectori și este un vaccin care se adresează populației care nu a trecut prin infecție. De aceea avem nevoie de testele acelea rapide. Vaccinul poate fi adus în momentul în care se ratifică protocolul științific de cercetare și după avizul agenției. Noi ne gândim ca într-o lună de zile să fim în posesia tuturor documentelor pentru a putea face primele evaluări de voluntari. Îl vom lua din Marea Britanie” a declarat Cercel.

România va face parte din primele  state care vor testa un astfel  de   vaccin împotriva coronavirusului. În cadrul acestor teste vor fi făcute studii clinice pe voluntari.

Vizualizări: 3,039

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: