CSM Târgu Jiu a câştigat Turneul I la Cupa României 3x3

Cupa României 3×3 masculin, ediția 2020 a debutat sâmbătă, la Arena de Baschet din București unde a fost programat turneul numărul 1 din cadrul fazei de calificare a celei de-a treia ediții a competiției, organizate sub egida Federației Române de Baschet. Echipa de baschet masculin 3×3 a CSM Târgu Jiu a avut  un debut extraordinar la prima participare în Cupa României câştigând Turneul 1 din seria celor patru turnee de calificare din Cupa României 3×3 masculin.

CSM Târgu Jiu a câştigat toate meciurile din Grupa C, unde a fost repartizată alături de CSU Pitești, Sportul Studențesc, CSM Galați şi CSM Mediaș. La startul întrecerii s-au aflat 20 de echipe, repartizate în patru grupe a câte cinci care au jucat în sistemul fiecare cu fiecare,  câștigătoarele grupelor calificându-se în semifinale. În  urma meciurilor din grupe BCM U FC Argeș, CSU Pitești, CSM Miercurea Ciuc, Athletic Constanța și CSM Târgu Jiu au avansat în fazele eliminatorii. Gruparea din Târgu Jiu s-a bazat la primul turneu pe Adrian Roșu, Alexandru Berca, Alin Borșa și Andrei Gheorghe.

CSM Târgu Jiu s-a impus în primul meci al zilei în fața echipei CSM Galați, scor 21-15. A doua formație care s-a înclinat în fața echipei coordonate de Adrian Roșu a fost CSM Mediaș. Gorjenii s-au impus în fața ardelenilor mai clar decât în primul meci al zilei, scor 22-9. A urmat a treia confruntare și al treilea succes, 21-12 în fața argeșenilor de la CSU Pitești. Ultimul meci din grupă a fost și cel mai echilibrat, dar câștigat în cele din urmă de CSM Târgu Jiu, care s-a impus cu 14-12 în fața celor de la Sportul Studențesc. Astfel, CSM Târgu Jiu a terminat Grupa C pe primul loc și s-a calificat în semifinalele primului turneu din Cupa României 3×3.

În penultimul act al turneului, CSM Târgu Jiu a dat peste constănțenii de la Athletic Neptun, echipă care a câștigat Grupa B. A fost o întâlnire spectaculoasă și echilibrată, cu răsturnări de situație pe tabelă, dar cu formația gorjeană mai lucidă pe final de meci. CSM Târgu Jiu a reușit să se impună în fața formației de la malul mării cu scorul de 21-19. În finala primului turneu CSM Târgu Jiu a înfruntat cealaltă reprezentantă a orașului Pitești, BCM Argeș Pitești. CSM a avut din nou parte de o confruntare dificilă, dar a reușit să se impună cu 21-15 și să își adjudece primul turneu din cele patru preliminare. La finalul zilei, CSM Târgu Jiu s-a dovedit a fi cea mai bună echipă și a luat o opțiune serioasă pentru calificarea la Turneul Final.


Componența grupelor:

Grupa A – Dinamo Știința București, BCM U FC Argeș CSM Pitești, BC CSU Sibiu, U-BT Cluj Napoca, CSM Oradea

Grupa B – Athletic Neptun Constanța, Rapid București, CSM Sighetu Marmației, SCM U Craiova, Steaua București

Grupa C – CSU Pitești, CSM Târgu Jiu, Sportul Studențesc, CSM Galați, CSM Mediaș

Grupa D – CSM Miercurea Ciuc, ACS Dan Dacian București, CSO Voluntari, SCM Timișoara, CSM Focșani

Rezultatele CSM Târgu Jiu la Turneul I:

CSM Târgu Jiu – CSM Galați 21-15

CSM Târgu Jiu – CSM Mediaș 22-9

CSM Târgu Jiu – CSU Pitești 21-12

CSM Târgu Jiu – Sportul Studențesc 14-12

CSM Târgu Jiu -  Athletic Neptun 21-19

CSM  Târgu Jiu - BCM Argeș Pitești 21-15

Vizualizări: 296

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: